23948sdkhjf

Omfattende EU-direktiv kalder på oplysning: DI turnerer landet rundt med kampagne

Det nye ESG-direktiv om bæredygtighedsrapportering for virksomheder træder i kraft fra 2024, og det får nu Dansk Industri til at tilbyde oplysning til deres medlemmer i form af et roadshow. 

Danske virksomheder skal fra 2024 rapportere om, hvordan de er bæredygtige. Det er nye krav, som EU har vedtaget, og som omfatter børsnoterede virksomheder med over 500 ansatte.

Virksomheder ned til 250 ansatte omfattes gradvist af lovgivningen; men da rapporteringskravene rækker ud i værdikæderne, vil stort set alle virksomheder blive indirekte berørt - også de fleste transportvirksomheder. De større virksomheder vil stille krav til deres underleverandører og kunder, når de skal rapportere om bæredygtighed som en del af ledelsesberetningen i årsrapporten.

En kæmpe opgave

Der er tale om 12 rapporteringsstandarder med tre underliggende hovedområder indeholdende 85 oplysningskrav og 1.144 datapunkter, oplyser DI.

- Det bliver en kæmpestor opgave. Det er måske de mest omfattende krav om rapportering, der nogensinde er stillet til virksomhederne. Der er tale om et meget ambitiøst rapporteringssæt, som for virksomhederne bliver en stor opgave, siger vicedirektør Kim Haggren, DI.

- Selv om kravene i første omgang omfatter børsnoterede virksomheder med 500 ansatte, så kan det ikke undgås, at de store selskaber stiller kravene videre ned i værdikæderne, herunder SMV’erne, Kim Haggren.

Syv roadshow

På den baggrund har DI besluttet at gennemføre en oplysningskampagne med blandt andet et roadshow rundt til danske virksomheder over hele landet for at informere, hvordan de skal efterleve de nye krav – uden at komme på kant med loven.

Premieren på roadshowet finder sted i Odense i dag den 6. december, hvor de lokale virksomheder kan erhverve viden om, hvordan erhvervslivet skal håndtere de nye regler. Derefter fortsætter roadshowet til andre destinationer i landet.

Udover roadshowet består DI’s kampagne af webinarer, masterclasses, følgegruppe og et omfattende website for DI’s medlemmer.

Konkurrencefordel

- Danske virksomheder er meget langt fremme på europæisk plan med bæredygtighed, og derfor får de en konkurrencefordel, når reglerne træder i kraft fra regnskabsåret 2024, siger Kim Haggren.

- Det er vigtigt, at rapporteringen ikke er for rapporteringens skyld. Derfor vi har arbejdet intenst for at rapporteringen kan være et aktiv, der skaber værdi for virksomheden.

Roadshows om bæredygtigted

Tid og sted

 • 8. dec. kl. 13:00 - 16:30
  Skørping
 • 9. dec. kl. 09:00 - 12:00
  Kolding
 • 12. dec. kl. 09:00 - 12:00
  Ringsted
 • 14. dec. kl. 10:00 - 13:00
  Rønne
 • 9. jan. 2023 kl. 08:30 - 12:00
  København V
 • 20. jan. 2023 kl. 08:30 - 12:00
  København V

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094