23948sdkhjf

Bilsalget tegner til at blive det laveste i 13 år

I november blev der solgt 2200 flere nye biler end i oktober. Det samlede salg i år ligger stadig meget lavt. Efter nytår stiger afgifterne på elektrificerede biler

I november blev der solgt 2200 flere nye biler end i oktober. Det samlede salg i år ligger stadig meget lavt.

Der trillede lidt flere nye biler ud på de danske veje i november end måneden før, men det er fortsat trange tider for bilforhandlerne.

De 13.127 biler, der i november blev indregistreret for første gang, bringer totalen for i år op i nærheden af 134.000 solgte biler. Det viser tal fra De Danske Bilimportører.

Så med en måned tilbage med at få sat plader på bilerne, tegner 2022 til at blive det værste år for bilsalget siden 2009. Faldet er år til dato i forhold til sidste år 20,8 procent

Elbilerne udgjorde 24,5 procent af de samlede nyregistreringer i november. Med 3.225 nye elbiler er det også blevet til en lille fremgang på 6,6 procent sammenlignet med november 2021.

- Det er ikke overraskende, at der stadig er spor af forsyningsproblemerne i novembers bilsalg, men det er positivt, at det nu bliver bedre. Leveringstiderne på biler falder, selvom der kan være stor forskel afhængigt af mærke og model, siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører.

Han suppleres af Brian Friis Helmer, der er privatøkonomi i Arbejdernes Landsbank:

- Branchen har været hårdt ramt af flere problemer med både produktionsudfordringer og leveranceproblemer. Et lille lys i mørket er dog, at bilsalget de seneste par måneder igen er begyndt at tikke en anelse op, siger han.

Afgifterne stiger i 2023

Hvis ellers bilimportørerne kan levere bilerne er der meget der tyder på, at der skal skrives masser af slutsedler på de elektrificerede biler – pluginhybriger og rene elbiler. Afgiften siger nemlig på disse bliver fra den 1. januar 2023.

De største stigninger i afgift i 2023 rammer pluginhybriderne, hvor selv de billigste modeller vil opleve stigninger på omkring 10.000 kroner, mens de mest solgte plugin-hybrider, som Ford Kuga vil blive op til 15-20.000 kroner dyrere.

De dyrere elbiler rammes af, at loftet for, hvornår der betales afgifter, løftes.

- Danskerne er meget følsomme overfor afgiftsstigninger, og vi forventer, at der vil være øget aktivitet hos bilforhandlerne her i december, så man undgår en afgiftstigning, der for flere bilmodeller kan være over 10.000 kr. Bilsalget for december afhænger selvfølgelig af mulighederne for levering, men flere mærker har biler på lager, som står klar til danskerne, lyder det fra Mads Rørvig.

Se nøgletal for:
Læs mere om: bilsalg bilsalgstal
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Arkitektdirektør bor på Østerbro, men sover gerne i hængekøje: - Det primitive liv tiltaler mig
Dansk modebranche sætter rekord - men det bliver ikke ved, mener direktør
Ekspert: Presset stålmarked giver mulighed for lukrative handler
Krigen i Ukraine sender Femern-entreprenører på europæisk ståljagt
Konkurrencefelt på milliardudbud lever ikke op til forventningerne: Kun to har sendt tilbud
Global dansk førerposition på skibsdesign blev anerkendt med initiativpris
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK
Fremtidens Logistik
FemernNews
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.25