23948sdkhjf

Blå partier kritiserer Ellemann: Samarbejde kan ligge i ruiner

Pernille Vermund (NB) tror, at Jakob Ellemann-Jensen (V) vil kunne få svært ved at blive blå bloks leder igen

Formand Jakob Ellemann-Jensen (V) skal ikke regne med, at han kan komme krybende tilbage til blå blok og blive statsministerkandidat igen, hvis han indgår et regeringssamarbejde med Socialdemokratiet.

Det siger formanden for Nye Borgerlige, Pernille Vermund. Hun konstaterer, at det ellers gode samarbejde mellem Venstre og de øvrige partier i blå blok før folketingsvalget kan få det hårdt fremover.

- Det samarbejde er tæt på at ligge i ruiner nu, og jeg har svært ved at se, hvordan han nogensinde skal kunne stille sig op som statsministerkandidat for det borgerlige Danmark, hvis han går linen ud her, siger hun til Jyllands-Posten.

På ét punkt er hun dog enig med Jakob Ellemann-Jensen, som mandag gik på TV 2 News og fortalte, at Venstre "måske" er på vej til at indgå et regeringssamarbejde med Socialdemokratiet.

- Lad os nu kalde en spade for en spade. Selvfølgelig er det et løftebrud, sagde Ellemann i interviewet på TV 2 News, og den analyse deler Pernille Vermund én til én.

Hun kalder det for et "100 procents løftebrud", hvis Venstre går i regering med Socialdemokratiet.

Også Inger Støjberg, formand for Danmarksdemokraterne, er kritisk over for Venstres ageren i forhandlingerne med kongelig undersøger Mette Frederiksen (S).

- Hvis Venstre gør Mette Frederiksen til statsminister, så stiller det os der, at der i hvert fald er et parti mindre i den blå familie, siger Inger Støjberg til TV 2.

Pernille Vermund siger til mediet, at hvis Venstre vil tilbage til den blå familie, så må partiet belave sig på, at der i så fald er en ny leder af den blå blok.

Hvem det skal være, siger hun dog ikke noget om.

Liberal Alliances leder, Alex Vanopslagh, skriver på Twitter, at han ikke vil kalde Ellemann-Jensen "en forræder, som andre blå har antydet". Vanopslagh er dog bekymret for, om Venstre er ved at sælge sig selv for billigt for at komme i regering med Socialdemokratiet.

LA-lederen mener, at det er klogt at afsøge muligheden for en regering hen over midten. Men ikke for enhver pris.

- Der er grund til at være bekymret for, at Venstre sælger sig selv for billigt. Kort sagt - at prisen for regeringsdeltagelse er indrømmelser, som S nok var klar til at afgive til en blå opposition alligevel, da røde støttepartier ikke gider lave reformer, skriver Vanopslagh.

Ved folketingsvalget 1. november stillede blå blok med to statsministerkandidater i form af netop Jakob Ellemann-Jensen samt De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen.

Venstre mistede 20 mandater ved valget, mens De Konservative formøblede en forventet meget stor fremgang set med baggrund i meningsmålinger, og partiet endte med at gå tilbage ved valget.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078