23948sdkhjf

Niels skiftede Indien ud med et plejecenter i Hadsund

Niels Kallehave har, efter 25 år som teknisk assistent, skiftet samarbejdet med kolleger i Indien ud med en hverdag på et plejecenter i Hadsund. 

Det sker på baggrund af et samarbejde mellem Mariagerfjord Kommune og SOSU Nord, der skal rekruttere nye medarbejdere til kommunens plejecentre og Hjemmeplejen.

- Det er gået over alt forventning. På det seneste forløb deltog 25 i introduktionsmøde, hvoraf 16 gik videre til praktik og undervisningsforløb. Af disse valgte syv at søge ind på en SOSU-uddannelse, så vi er meget tilfredse, fortæller Pernille Vestergaard Jensen, konsulent på SOSU Nord, i en pressemeddelelse.

En af de syv, der valgte at søge ind på grundforløb ved SOSU Nord i Hobro, er Niels Kallehave, som fortæller, at det ikke lå i kortene, at han skulle ende inden for plejesektoren.

- Men gennem SOSU-klar fik jeg øjnene op for en helt ny hverdag, som er fyldt med glæde og taknemmelighed, uddyber han i pressemeddelelsen.

Baggrund

SOSU-klar er et samarbejde mellem Mariagerfjord Kommune og SOSU Nord. Samarbejdet har til formål at rekruttere social- og sundhedsassistenter og -hjælpere til Mariagerfjord Kommune.

Der udbydes årligt to SOSU-klar forløb. Konkret består forløbet af et introduktionsmøde, hvor Virksomhedsservice headhunter relevante kandidater. Herefter er der tilbud om en fire ugers praktik på enten plejecenter- eller hjemmeplejeområdet i Mariagerfjord Kommune.

Efter praktikforløbet er der undervisningsforløb, hvor der tilbydes AMU-uddannelser indenfor for eksempel hygiejne, kommunikation og ergonomi. Undervisningsforløbet foregår hos SOSU Nord i Hobro.

Efter kursisterne har gennemført et SOSU-klar forløb, er de kvalificeret til enten at søge ind på grundforløb 2 eller at søge job inden for plejeområdet.

Niels Kallehave fortsætter med at fortælle, at han gennem praktikforløb på Plejecenter Skovgården fik vakt interessen for at specialisere sig inden for psykiatri og at arbejdet med mennesker tog ham med storm.

Der er på landsplan et særligt fokus på rekruttering og fastholdelse af personale på blandt andet ældreområdet og derfor glæder det også Mariagerfjord Kommunes rekrutterings- og fastholdelseskoordinator, at SOSU-klar forløbet er et vellykket samarbejde:

- Det er unikt, at vi her i Mariagerfjord kan tilbyde både praktikforløb og undervisningsforløb. Vores mål er at inspirere nogle dygtige personer til at søge SOSU-vejen og det er en rigtig god mulighed for, at vi kan vise vores attraktive arbejdspladser frem for potentielle kommende medarbejdere, fortæller Lotte Quist Glinvad.

Det nyeste SOSU-klar holds kursister er i øjeblikket på skolebænken efter at have tilbragt oktober måned inden for kommunens ældreområde. Når undervisningsforløbet afsluttes i starten af det nye år, er håbet, at de 12 deltagere har fået lyst til at søge videre på uddannelsen til social- og sundhedsassistent eller social- og sundhedshjælper, som allerede optager elever fra midt januar.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Arkitektdirektør bor på Østerbro, men sover gerne i hængekøje: - Det primitive liv tiltaler mig
Dansk modebranche sætter rekord - men det bliver ikke ved, mener direktør
Ekspert: Presset stålmarked giver mulighed for lukrative handler
Krigen i Ukraine sender Femern-entreprenører på europæisk ståljagt
Konkurrencefelt på milliardudbud lever ikke op til forventningerne: Kun to har sendt tilbud
Global dansk førerposition på skibsdesign blev anerkendt med initiativpris
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK
Fremtidens Logistik
FemernNews
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.174