23948sdkhjf

Møbeludlejere henter 818 friske millioner

Den danske møbeludlejningstjeneste Nornorm har i en veloverstået finansieringsrunde hentet 110 mio. euro svarende til 818 mio. kr. fra en række nye investorer.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Nornorm, der blev stiftet i 2020 af tidligere Ikea-chef Anders Jepsen og tidligere Skype-direktør Jonas Kjellberg, har siden starten haft Ikea i ejerkredsen. Nu udvides denne altså med blandt andre den internationale kapitalfond Verdane, der er hovedinvestor i den nye finansieringsrunde, og som ifølge CVR har sat sig på mellem 15 og 25 pct. af selskabet.

Partner i Verdane, Erik Osmundsen, peger på, at Nornorm med sin udlejningsplatform for kontormøbler allerede har fået foden inden for hos nogle af verdens mest innovative virksomheder, og han ser store muligheder for at skalere forretningen med klare miljømæssige fordele til følge.

– Der er behov for et systemisk skift fra engangsbrug til cirkulært på tværs af økonomien; dette er en central investeringstese for Verdane. Nornorm sigter mod at forlænge levetiden for kontormøbler fra seks år til 20 eller endda 30 år. Da de fleste kontormøbler stadig ender på lossepladsen, ville dette være en væsentlig ændring for den cirkulære økonomi, udtaler Erik Osmundsen.

Kurs mod USA

Nornorm er i dag til stede i 11 europæiske lande, og på mindre end to år har selskabet stået for udlejningen af møbler til 200.000 kvm. kontorlandskab.

Kundelisten tæller prominente navne som Volvo, Electrolux og Netflix, og planen er, at de friske millioner skal bruges til at skalere forretningen og nå endnu længere ud i verden. Blandt andet står et amerikansk markedsindtog på næste års to-do-liste.

– Det er startskuddet til USA, men stor tilstedeværelse derovre kommer til at kræve mere kapital. Hovedfokus bliver her i begyndelsen at blive endnu stærkere i Tyskland og Storbritannien, siger Anders Jepsen til Børsen.

Ifølge avisen forventes Nornorms aktive møbelabonnementer næste år at svare til en omsætning på 97 mio. kr. Regnskabsåret 2020/21, der var virksomhedens første, udmøntede sig i et tab på 57 mio. kr. før skat, men avisen skriver, at budgettet peger i retning af profit allerede inden for et halvt år.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094