23948sdkhjf

Venstrekritik af Ellemann: Vi svigter vores principper

Der er kritiske røster i Venstre, efter at Jakob Ellemann-Jensen har erklæret sig klar til endnu et løftebrud

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, er godt i gang med at begå flere selverkendte løftebrud for at få Venstre med i regering med Socialdemokratiet.

Kritikken fra Venstres bagland er da også markant, efter at partiets formand søndag erklærede sig klar til at bakke ud af et ellers ultimativt Venstre-krav om en advokatvurdering af Mette Frederiksens (S) rolle i Minksagen.

Tidligere formand for Folketinget Christian Mejdahl (V) ved ikke længere, om Ellemann er den rette formand.

- Det er katastrofalt for retsbevidstheden i store dele af det danske samfund, at man dropper det, man er gået til valg på. Nemlig at få undersøgt den sag til bunds, siger Christian Mejdahl til DR Nyheder.

Anders G. Christensen er medlem af Venstres hovedbestyrelse og medlem af regionsrådet i Region Midtjylland. Han kalder meldingen fra partiformanden for "en stor kamel at sluge".

- Når man dropper en advokatundersøgelse af minkskandalen, er der i hvert fald solgt ud af nogle af de retsprincipper, som Venstre normalt står på mål for og hylder, siger han til Ritzau.

Søren Smalbro er Venstre-medlem og borgmester i Hjørring. Selv om han erkender, at der må indgås kompromisser i regeringsforhandlingerne, er den aflyste advokatvurdering alligevel et lige lovligt stort offer at bringe.

- Helt overordnet har jeg det godt nok svært med, at man siger ét før et valg, og så gør man noget andet efterfølgende. Jeg synes, det er forkert, siger Søren Smalbro til Ritzau.

Kovendingen blev for meget for viceborgmester i Rebild Kommune Jeppe Ugilt. Han melder sig ud, skriver han på Facebook.

- Beslutningen har været undervejs, siden de første tegninger blev gjort til, at Venstre vil indgå i regering med Socialdemokratiet og lægge mandater til Mette Frederiksen som statsminister.

- Der findes i min optik ingen undskyldninger for at opgive kravet om en advokatundersøgelse for at komme i regering, skriver han.

Emil Pedersen, som er byrådsmedlem for Venstre i Esbjerg Kommune, lægger heller ikke fingrene imellem i sin kritik.

- Jeg er virkelig, virkelig ked af det og skuffet.

- Jeg vil endda sige, at jeg skammer mig over, at vi i dag er ude og ikke bare gå på kompromis med de principper, Venstre har stået på mål for i flere år, men helt forlade dem, sagde han søndag til TV 2.

Venstre har i Folketingssalen stemt for en rigsretssag, selv om der ikke er foretaget en advokatvurdering.

Jakob Ellemann-Jensen har tidligere erkendt, at han kommer til at begå løftebrud, hvis han er med til at gøre Mette Frederiksen til statsminister.

Det lovede han vælgerne før folketingsvalget, at han under ingen omstændigheder ville gøre. Efter blå bloks meget dårlige valg er han dog kommet på andre tanker.

Han forhandler med fungerende statsminister Mette Frederiksen (S) om et regeringssamarbejde.

Moderaterne, der også forhandler, har også opgivet sit krav.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079