23948sdkhjf

Dansk IT-kæmpe rekordomsætter for 1,3 milliarder

Softwareleverandøren Systematic lander omsætningsrekord.

Systematic, der blandt andet leverer software til industrien og forsvarskunder, satte omsætningsrekord i regnskabsåret 2021/2022 med en omsætning på 178 millioner euro - det svarer i dagskursen til godt 1,3 milliarder kroner.

Det er de selvsagt tilfredse med i Aarhus, lyder det i en pressemeddelelse fra selskabet, der er udgivet i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet, der blev lukket ved udgangen af september.

Omsætningsrekorden kommer på bagkant af, at de sidste år ligeledes rekordomsatte, og den skal da også ses som et udtryk for den proces, de gennem nu en række år har været i færd med - et øget udenlandsk sats.

- I 2020 oplevede vi for første gang, at mere end halvdelen af vores ordreindtag kom fra udlandet. I tråd med vores strategi fortsætter denne tendens. Det betyder, at vores eksport af løsninger til forretningsområderne sundhed, forsvar, biblioteker og forsyning stiger støt år for år, siger CEO Michael Holm i pressemeddelelsen, hvor det videre uddybes, at Systematic henter 55 procent af den samlede omsætning i udlandet.

Lille dyk i indtjening

Selvom det på omsætningsfronten har været et stærkt år, der ikke i samme grad som de sidste par år har været præget af covid-19, så har der alligevel været vanskeligheder. Det afspejler sig på driften, hvor resultatet går tilbage fra 32,7 til 23,1 millioner euro.

Det skyldes ifølge Michael Holm, at "Systematic har investeret massivt i innovation og udvikling af virksomhedens produkter inden for særligt sundhed og forsvar."

Tilbagegangen på driften mærkes også på det samlede årsresultat, der dog stadig er stærkt. Her lander Systematic med 19 millioner euro på bundlinjen mod 24 i fjor.

Michael Holm er positivt indstillet over for det igangværende regnskabsår, hvor han forventer, at de kan levere et lignende resultat.

- Vi går ind i det nye regnskabsår med mange spændende opgaver i ordrebogen, og vi oplever fortsat stor global interesse for vores produkter til de forskellige sektorer i samfundet. Der er ingen tvivl om, at konkurrencen bliver hårdere på flere områder, men vi forventer stadig at levere et tilsvarende resultat igen i næste regnskabsår, siger Michael Holm.

Systematic A/S
Regnskabsår 2021/2022 2020/2021
Valuta mio. EUR mio. EUR
Nettoomsætning 178 173
Bruttofortjeneste 115 122
Resultat af primær drift 23,1 32,7
Resultat før skat 24,6 31,8
Årets resultat 19,5 24,4
Balancestatus 146 149
Egenkapital 86,8 80,4
Antal ansatte 903 882
Kilde: Systematic

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079