23948sdkhjf

Stålkæmpe tæt på rekord i turbulent år

DS Gruppen lander et regnskab med en voksende omsætning.

Et tilfredsstillende resultat. Sådan betegner DS Gruppen, selskabet bag DS Elcobyg, DS Stålkonstruktion samt DS Flexhal og DS Stålprofil, tal fra det samlede koncernregnskab, der netop er fremlagt.

Koncernens omsætning voksede med en halv milliard til 2,6 milliarder kroner i regnskabsåret, der sluttede ved udgangen af juni. Sidste års rekordresultat blev dog ikke overgået, om end overskuddet efter skat nåede 204 millioner kroner. Det fremgår af en pressemeddelelse fra DS Gruppen med henvisning til de endnu ikke offentliggjorte regnskabstal.

– Krig i Europa, energipriser på himmelflugt og høj inflation forlænger den verdensomspændende coronakrise – det har været et turbulent år, der bestemt ikke har gjort det nemmere at være dansker, europæer eller verdensborger, konstaterer administrerende direktør Kent Hejn Kristensen i pressemeddelelsen.

DS Gruppen kort

  • DS Gruppen består af forretningsenhederne DS Flexhal, DS Stålkonstruktion, DS Elcobyg og DS Stålprofil, som henholdsvis opfører erhvervsbyggerier i stål og beton, producerer stålkonstruktioner, betonelementer eller tag- og facadebeklædning i tyndpladestål.
  • DS Gruppen udfører totalentrepriser i Danmark og Sverige og betegner sig som en af Skandinaviens førende industrikoncerner inden for produktion og salg af stål- og betonløsninger til byggeri og industri.
  • Koncernen har hovedkontor i Hobro, regionskontor i Storkøbenhavn og salgskontorer i Norge og Tyskland.
  • Koncernen har datterselskaber i Tyskland, Slovenien, Polen og Norge og vil med en ny strategi mere bredt ud - både geografisk og opgavemæssigt. 
  • Familien Møller Hansen solgte i foråret 2022 DS Gruppen A/S og underliggende produktions- og salgsselskaber til den tyske industrikoncern Goldbeck GmbH.

Kilde: DS Gruppen

– Også DS Gruppen og de underliggende selskaber har manøvreret i et presset marked, så det er med stor tilfredsstillelse, at vi har afsluttet årsregnskabet på fornuftig vis og dermed har sikret grunden under vores godt 800 arbejdspladser, fortsætter den nyligt udpegede direktør.

Kent Hejn Kristensen blev udnævnt til administrerende direktør for DS Gruppen 1. juli 2022 efter familien Møller Hansen, i marts 2022, solgte livsværket til tyske Goldbeck.

– Vores medarbejdere har favnet både det nye ejerforhold og den usikre markedssituation med et positivt mindset, og det er i den grad med til, at vi nu sætter et positivt punktum i regnskabet, siger Kent Hejn Kristensen.

Med indgangen til det nye regnskabsår har DS Gruppen en historisk høj ordrebeholdning, der rækker flere år frem. Virksomheden beskæftiger mere end 800 medarbejdere.

– Kigger man i krystalkuglen, ser verdensbilledet unægtelig lidt broget ud, men DS Gruppen står trods alt på et solidt fundament, har gode ordrer i bogen og Goldbeck i ryggen, så vi vælger at tage de positive briller på og forventer fortsat vækst og fremgang, når vi anskuer det kommende resultat for indeværende regnskabsår 2022/2023, siger DS' administrerende direktør.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Arkitektdirektør bor på Østerbro, men sover gerne i hængekøje: - Det primitive liv tiltaler mig
Dansk modebranche sætter rekord - men det bliver ikke ved, mener direktør
Ekspert: Presset stålmarked giver mulighed for lukrative handler
Krigen i Ukraine sender Femern-entreprenører på europæisk ståljagt
Konkurrencefelt på milliardudbud lever ikke op til forventningerne: Kun to har sendt tilbud
Global dansk førerposition på skibsdesign blev anerkendt med initiativpris
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK
Fremtidens Logistik
FemernNews
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.265