23948sdkhjf

12 mio. kr. forlænger gratis rådgivning til kriseramte virksomheder

En tillægsbevilling gør, at rådgivningsordningen for virksomheder, Early Warning, kan fortsætte to år endnu. 

Kriseramte små og mellemstore virksomheder har siden 2007 kunne få hjælp gennem rådgivningsordningen Early Warning.

Og nu kan de fortsat søge om det. For en tillægsbevilling på 12 mio. kr. fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse betyder, at ordningen kan fortsætte i 2023 og 2024.

Det skriver Early Warning i en pressemeddelelse.

Det falder på et tørt sted, ifølge Fleming Frederiksen, der er medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og direktør i Svend Frederiksens Maskinfabrik.

–  De aktuelle udfordringer med høj inflation og stigende energipriser presser mange virksomheder, og nogle må desværre også dreje nøglen. Det har store personlige konsekvenser, når en virksomhed går konkurs - og samtidig koster det samfundet dyrt. Med Early Warning-ordningen får virksomheder bedre overlevelsesvilkår eller hjælp til at trække stikket i tide. Vi ved, at det på sigt bliver nemmere at starte virksomhed igen, når man har været gennem en effektiv nedlukning med god rådgivning om, hvordan man viderefører de sunde dele af virksomheden.

Pengene giver mulighed for, at Erhvervshus Midtjylland, der leder indsatsen, kan videreføre aktiviteterne, der rummer: Rådgivning til kriseramte virksomheder, der opsøger hjælp, henvisning af virksomheder til frivillig rådgivning og advokathjælp, samt til at lede det store korps af ca. 130 frivillige erfarne erhvervsfolk, der gratis stiller deres kompetencer til rådighed.

Early Warning blev etableret i 2007 og er landsdækkende og tilgængelig i alle erhvervshuse. I spidsen står Erhvervshus Midtjylland, der også leder og danner forbillede for 12 andre EU-medlemslande i Early Warning Europe Network. 

I 2019 bevilgede Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse 7,1 mio. kr. til ordningen og i 2020 yderligere 5 mio. kr. til en særlig COVID-19-indsats, der løb frem til udgangen af 2021. I slutningen af 2021 bevilgede bestyrelsen yderligere ca. 4,2 mio. kr., så ordningen kunne fortsætte til udgangen af 2022. 

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Storcenter i Aarhus bløder fortsat butikker: Nu forlader stor detailkæde også stedet
Opråb fra ældreplejechefer: Besparelser har alvorlige konsekvenser for de ældre
Km-afgift: - Idiotisk at gøre det til et spørgsmål om prisen på en liter mælk
Coop kræver, at fødevareproducenter sænker priserne
Skibby: Hvor mange arbejdspladser forventes km-afgiften at koste?
Russisk spionskib gik verden rundt: Udstyret med Rockwool
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078