23948sdkhjf

Kommune sender millioner mod rådskadet Asger Jorn-museum

Konstruktionsfejl har givet store skader på museum i Silkeborg. Nu har kommunen givet grønt lys til renoveringsbevilling.

Taget var utæt, råd havde angrebet konstruktionen, og det var efterhånden tæt på ikke at være forsvarligt at bruge bygningerne længere.

Museum Jorn i Silkeborg har som tidligere beskrevet trængt gevaldigt til en renovering på grund af konstruktionsfejl, da byggeriet blev opført. Nu er meldingen så, at der omsider er penge på vej.

Byrådet i Silkeborg Kommune har nemlig denne uge sagt ja til at skyde 8,45 mio. kr. i at rette op museets skader, skriver TV2 Østjylland.

- Det er en meget vigtig beslutning, som vi er meget glade for. Det betyder, at det også fremover er muligt at holde museet åbent. Det var vi begyndt at blive i tvivl om, om vi kunne, siger museumsdirektør Jacob Thage til TV2 Østjylland.

- Der var dele af rum og sale, som vi ikke kunne forsvare at holde åbent længere, siger han.

Største Asger Jorn-samling

Problemerne har været kendt i flere år. I 2019 blev det estimeret tagproblemerne ville koste på den anden side af 7 mio. kr., og siden er skaderne på bygningen angiveliget kun blevet værre.

Da den aktuelle økonomiske situation har løftet lidt af presset på byggebranchen, er det forventningen, at renoveringen kan sættes i gang hurtigt og allerede i januar.

Museet ligger inde med den største samling af værker fra den berømte billedkunstner Asger Jorn. Han står bag hundredvis af abstrakte malerier, skulpturer og tusindvis af trykgrafikker. Asger Jorn døde i 1971, og havde forinden skænket talrige af sine værker til museet.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Amerikanske ordrer giver Haarslev perfekt start på 2023
Basalt-direktør efter lukning: - Vi fortryder intet
Vognmand: Fri os fra grønt bluffnummer
To statslige selskaber skal eje og drive 'brint-rør'
Energistyrelsen lægger an til markedsdialog om udbud af 9 GW havvind
Dansk racerkører med kurs mod stjernerne
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079