23948sdkhjf

Andel køber solcellepark for første gang

Med købet af Tryggevælde Solpark fortsætter Andel investeringerne i grøn energi. 

Andel Energi, der deltager i et af de to kendte konsortier, der vil bygge Energiøen i Nordsøen - har netop købt solcelleparken Tryggevælde Solpark fra European Energy. Det oplyser energiselskabet i en pressemeddelelse. 

Tryggevælde Solpark blev sat i drift af European Energy i januar 2022 og har en energikapacitet på 55 MW - hvilket dækker strøm svarende til forbruget i 15.000 husstande. European Energy vil fortsat stå for driften af parken. 

Andels adm. direktør Jesper Juhlmand siger, at Danmark får brug for meget mere energi fra vedvarende energikilder som den eneste gangbare løsning på klimakrisen og på vores afhængighed af fossile brændsler, og tilføjer, at Andel med købet af solparken øger sit fokus på vedvarende energi:

- Andel vil gå forrest i den grønne omstilling og sikre, at energiproduktion også i fremtiden er forankret i et dansk, andelsejet selskab. Solen er ny energikilde for os, idet vi hidtil har fokuseret stærkt på produktion af vedvarende energi fra vind. Dette engagement fastholder vi, blandt andet via arbejdet med den kommende energiø i Nordsøen, og så investerer vi strategisk i en bred værdikæde. 

Langsigtet strategi 

I dag står Andel-koncernen stærkt i eldistribution og løsninger inden for energi, fiber og opladning af elbiler. Energiproduktionen kommer fra havvindmølleparken Rødsand 2 og medejerskab af Ørsted, som er vigtige elementer i Andels langsigtede strategi om at øge kapaciteten inden for grøn elproduktion.

European Energy har udviklet, opført og drevet Tryggevælde Solpark, som producerer cirka 60 millioner kilowatt-timer om året. 

Det svarer i runde tal til elforbruget i 15.000 husstande. Parken nær Faxe dækker et areal svarende til cirka 100 fodboldbaner. I forbindelse med handlen overtager Andel et 30-årigt lejemål på jorden. 

Parterne ønsker ikke at oplyse de finansielle detaljer om handlen. 

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Danmarks tredjestørste bro skyder op
Ungdomsboliger på vej ved Charlottenlund Slot
Havne- og kulturbad er klar til at blive bygget
IoT-virksomhed har ramt en guldåre med sensor-teknologi
Elektronikvirksomhed fremtidssikrer produktionen
DFDS hjalp med hunde og transport til Tyrkiet efter jordskælvet
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK
Fremtidens Logistik
FemernNews
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.329