23948sdkhjf

Konkursramt møbelkæde efterlader gæld på 18 millioner

En hel del kunder kom i klemme, da selskabet bag møbelkæden Living Room i februar gik konkurs.

Nu viser en gennemgang, Avisen Danmark har foretaget, at der alt i alt er indgivet krav mod konkursboet for cirka 18 mio. kr. fordelt på 404 forskellige kreditorer, heriblandt møbelleverandører, Gældsstyrelsen og almindelige kunder.

Advokat Morten Bjerrergaard, der er kurator på konkursboet, oplyser til avisen, at konkursbegæringen indløb fra en kreditor med et ubetalt krav på 500.000 kr., og i en mail til avisen vurderer han, at der har været tale om “manglende økonomistyring i selskabet”.

Ifølge firmaet Danvurdering, som vurderede det konkursramte firmas lagersystem, var det desuden ikke muligt at trække retvisende lagerlister, og virksomheden peger på, at indehaverne af Living Room har handlet “udygtigt mildt sagt og ikke har styr på basisviden om forretningsdrift og regnskab”.

Af en redegørelse, Morten Bjerregaard i sommer sendte til firmaets kreditorer, fremgår det desuden, at kuratoren har indledt en sag om konkurskarantæne mod selskabets ledelse.

- Den vurdering bygger blandt andet på, at selskabets kreditorer har lidt endda meget betydelige tab som følge af ledelsens forretningsførelse, skrev kuratoren som ifølge avisen brugte ordet "groft uforsvarlig forretningsførelse" om selskabet.

Hastig vækst endte brat

Bag Living Rooms stod makkerparret Jesper Bjørnstad og Michael Krarup. De to har tidligere berettet, hvordan forretningsidéen opstod under festlige omstændigheder, da de gamle forretningspartnere tilfældigt mødtes til en julefrokost i 2019.

Knapt et år senere havde Living Room butikker i Aalborg, Sønderborg, Odense og Taastrup, og det følgende år blev Esbjerg, Aabenraa, Nykøbing Falster, Fredericia og Holstebro føjet til listen.

Møbel Koncept Aps, som var selskabet bag kæden, nåede i sin levetid at offentliggøre et enkelt årsregnskab, der dækker perioden marts 2020–juni 2021. Her lød overskuddet på 4.493 kr., mens selskabets samlede balance var på 10,37 mio. kr. – den udgjordes på passivsiden af en egenkapital på 44.493 kr. og en samlet gæld på 10,33 mio. kr., heraf en leverandørgæld på 7,2 mio.

Jesper Bjørnstad har overfor Avisen Danmark afvist at kommentere sagen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078