23948sdkhjf

Satellit-virksomhed skriver dansk historie med opsendelse

I dag 2. januar sender den aalborgensiske satellit-virksomhed Sternula en ny satellit op i rummet.

Det foregår som en del af MARIOT-projektet, som med Sternula i spidsen og i samarbejde med Aalborg Universitet, GateHouse SatCom, Satlab, DMI, Space Inventor og Innovationsfonden sender Danmarks første kommercielle satellit ud i rummet, når Space X-raketten Transporter 6 har lift-off fra Florida d. 2. januar 2023.

Formålet med MARIOT-projektet er at demonstrere VDES-baseret satellitkommunikation, og opsendelsen af Sternula-1-satellitten er således en milepæl for den maritime industri, idet satellitten bliver startskuddet til verdens største satellitnetværk målrettet skibsindustrien.

Sternula-1-opsendelsen er et vigtigt første skridt i retning mod øget digitalisering i skibsindustrien, hvilket blandt andet vil føre til en højere effektivitet og en langt nemmere digital koordinering af alt lige fra havnepladser, proviant og brændstof til lokationsbaserede vejrudsigter, mener Lars Moltsen, CEO i Sternula.

- AIS 2.0 (indbygget teknologi i satelitten, red.) kan føre helt nye muligheder med sig, når det gælder digitalisering og connectivity i den maritime industri. Teknologien kan blandt andet udløse store fordele for maritime myndigheder, skibsejere, kystvagter og maritime tjenesteudbydere, der pludselig kan stille en lang række nye ydelser til rådighed for skibene, mens de er til søs. Satellit-netværket har en høj sikkerhed og baner vej for en langt mere effektiv skibsindustri, der således også kan udnytte teknologien til at sænke deres forbrug og klimaaftryk, lyder det fra Lars Moltsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Dansk racerkører med kurs mod stjernerne
Forskere vil styrke borgernes indflydelse på den grønne energiomstilling
Aftaler om tre nye brintanlæg og infrastruktur skal realisere Finlands fremtidige brintøkonomi
ITD beder transportministeren tage affære: Det er ren chikane
Vismænd: Choktal for km-afgift og sukkerknald til diesel
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109