23948sdkhjf

Tre i kamp om nordsjællandsk kvarter med nyt stadion

Kampen spidser til om 2.200 boliger, institutioner og erhverv i det sydlige Hillerød, hvor Nyt Hospital Nordsjælland er ved at blive bygget

Planerne for et 10.000 tilskuere stort stadion i en bydel med 2.200 boliger, institutioner og erhverv i det sydlige Hillerød, ”Favrholm Stadionkvarteret”, får mere form med valget af tre tværfaglige teams i en arkitektkonkurrence om området.

De tre tværfaglige teams er valgt efter et offentligt udbud af opgaven, der blev præsenteret af Hillerød Kommune i september sidste år, og ledes af henholdsvis arkitektfirmaerne Elkiær + Ebbeskov, Holscher Nordberg og Werk Arkitekter.

Arkitektfolkene skal nu udvikle en helhedsplan for området, som omfatter både idrætspladser, landskab, fodboldbaner, et fodboldakademi og et stadion med plads til 10.000.

Arkitektkonkurrencen bliver gennemført som et parallelopdrag, hvor der bliver udpeget én vinder. Deadline for de tre teams er den 13. marts 2023, og kommunen forventer at kunne udpege vinderen i slutningen af marts 2023.

Nær supersygehus og S-tog

Stadionkvarteret skal anlægges i den nye bydel Favrholm i Hillerød, hvor Nyt Hospital Nordsjælland er ved at blive bygget ligesom den nye Favrholm S-togsstation. 

Planerne for det nye kvarter i i Hillerøds sydlige udkant blev første gang præsenteret for tre og et halvt år siden.

Masterplanen er siden udarbejdet for Hillerød Kommune af udviklingsselskabet Stadionkvarter Favrholm ApS og deres rådgiverteam bestående af AI Arkitekter og Ingeniører, Gehl og Niras.

I selve Favrholm Stadionkvarter skal være et stadion og omkringliggende fodboldbaner med plads til både fodbold på højt niveau, lokale fodboldklubber, et tilknyttet sportsakademi, og 2200 boliger, erhverv, daginstitution og nok en skole.

Udviklingen af området fortsætter de kommende år. Stadion og de første boliger forventes at stå færdig omkring 2027.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187