23948sdkhjf

Metal-boss sender svada afsted mod Regeringen

I disse dage sidder formand for Dansk Metal, Claus Jensen, og forhandler overenskomst for industrien sammen med DI-direktør Lars Sandahl Sørensen.

Hidtil har de to organisationer valgt at undlade at forholde sig til spørgsmålet om Regeringens ambitioner om at fjerne Store Bededag som helligdag.

Efter Regeringen i sidste uge fremlagde et lovforslag, har Claus Jensen dog valgt at tage bladet fra munden. Det sker i et opslag på Facebook under overskriften ”Regeringen svigter lønmodtagerne”.

- Regeringen påstår, at de ikke blander sig i den danske model, men det står sort på hvidt i lovforslaget, at de griber direkte ind i de rettigheder, som arbejdsmarkedets parter i fællesskab har aftalt. Ordet ”overenskomst” står nævnt intet mindre end 79 gange!, skriver Claus Jensen.

Han henviser blandt andet til, at medarbejdere, der er på overenskomst, får kompensation, når de arbejder på helligdage. Den kompensation vil Regeringen ikke godtgøre for Store Bededag ifølge lovforslaget.

- Der er stor efterspørgsel på arbejdskraften i industrien. Vores medlemmer løber stærkt, og de arbejder i forvejen langt over 37 timer om ugen i gennemsnit for øjeblikket. Så kom ikke her og tal om arbejdsudbud – Metals medlemmer knokler løs! De tager et stort ansvar for at hjælpe virksomhederne og det danske samfund. Produktionen foregår mange steder på alle tider af døgnet og også på helligdage som for eksempel Store Bededag, skriver Claus Jensen.

Han kalder lovforslaget for ”uacceptabelt” og ”et stort tillidsbrud”.

Derudover går han i rette med Regeringens argument om at Store Bededag skal skrottes for at gennemføre nødvendige investeringer i Forsvaret. Det er et argument opfundet til lejligheden, mener Claus Jensen. I stedet henviser han til det økonomiske råderum på 12,5 milliarder kroner, der vil være i 2030, til finansiering af de øgede forsvarsudgifter.

- Regeringens timing kunne ikke være meget ringere. Vi er lige nu midt i de sværeste overenskomstforhandlinger i mange, mange år. Man ved ikke rigtigt, om man skal grine eller græde. Nogle vil sige, det svarer til at slippe en elefant løs i en glasbutik. Andre at regeringen gambler med Danmarks fremtid. Man kan ikke andet end at ryste på hovedet over timingen, skriver Claus Jensen.

Kommenter artiklen (2)
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Arkitektdirektør bor på Østerbro, men sover gerne i hængekøje: - Det primitive liv tiltaler mig
Dansk modebranche sætter rekord - men det bliver ikke ved, mener direktør
Ekspert: Presset stålmarked giver mulighed for lukrative handler
Krigen i Ukraine sender Femern-entreprenører på europæisk ståljagt
Konkurrencefelt på milliardudbud lever ikke op til forventningerne: Kun to har sendt tilbud
Global dansk førerposition på skibsdesign blev anerkendt med initiativpris
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK
Fremtidens Logistik
FemernNews
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.078