23948sdkhjf

NCC skal ombygge Johannes Fog til kunstauktioner

Bygningen, der ejes af PensionDanmark, er kendt som Johannes Fog Designhus. Den skal nu have nyt liv som domicil med eftersyns- og showroomområder for Bruun Rasmussen Kunstauktioner

I Kgs. Lyngby ligger en markant bygning, der indtil for nylig har rummet udstilling og salg af havemøbler, værktøj og og meget mere gennem Johannes Fog.

Fremover skiftes byggevarehusets varer ud med alt fra smykker til våben. Eter en renovering åbner bygningen til  som showroom, vurderingssted og kontor, når Bruun Rasmussens Kunstauktioner samler alle kategorier i ét og samme hus. 

Entreprenørkæmpen NCC skal således for PensionDanmark, der ejer bygningen, i de kommende måneder renovere og ombygge bygningen.

- Det er en spændende opgave, som vi skal løse på meget kort tid, så vi har planlagt arbejdet grundigt, siger Karina Mary Andersen, projektdirektør fra NCC’s renoveringsenhed, i en pressemeddelelse.

- Udfordringen her er, at der er meget lidt plads omkring bygningen, så vi skal sørge for, at alt der tages ned i forbindelse med nedrivningen, hvad enten det er affald eller skal til genbrug, bliver kørt væk med det samme. Man kan næsten sige, at det er byggepladsens svar på et tetris-spil, uddyber hun.

Renoveringsopgaven

Af særlige opgaver i ombygningen er de rum, der skal rumme smykker og ure, som skal forberedes med vand og afløb til afrensningsmaskiner, ligesom dørene skal være lydisolerede og overholde mindst 40 dB. Der skal indrettes et frimærkerum, et våbenrum med særlig sikring og et vinrum, der skal etableres som svalerum med en konstant max temperatur på 12 grader.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112