23948sdkhjf

Rådhus i domkirkekvarter bliver centrum for Hærvejen

Med mere end 20 millioner støttekroner fra Nordea-fonden kan Viborg Kommune nu begynde detailplanlægningen af blandt andet et nyt velkomstcenter om Hærvejen i Viborgs gamle rådhus.

– Viborg har en vigtig plads i historien. Det skyldes også Hærvejen, hvor Viborg altid har været en vigtig destination, lyder borgmester i Viborg Kommune, Ulrik Wilbeks, reaktion på den glædelige nyhed.

– Derfor er jeg utrolig glad for, at vi med støtten fra Nordea-fonden nu kan begynde arbejdet med at omdanne Viborgs flotte gamle rådhus til et moderne velkomstcenter, hvor vandrere og cyklister på Hærvejen, og alle andre, kan hvile benene og få viden om både Hærvejen og Viborgs spændende historie, fortsætter borgmesteren.

Hærvejen er Danmarks længste og vigtigste vandre- og cykelrute, og nu får brugerne altså snart endnu en oplevelse at glæde sig til på turen.

Flere projekter på blokken

Omkring 14 mio. kr. af støtten fra Nordea-fonden går til etableringen af velkomstcentret i Viborg midtby.

De resterende midler blandt andet skal bruges til forbedring af herbergerne ved Hald Hovedgård og i Sct. Mogens Gade i Viborg, etablering af cykel og vandresløjfer og etablering af formidlings- og servicepavillon i Lysgård ved E Bindstouw syd for Viborg.

Nordea-fonden støtter udviklingen af hele Hærvejen gennem projekter i de 15 medlemskommuner i foreningen 'Udvikling Hærvejen'.

Gammelt rådhus i et fornyet nyt kulturcentrum

Det gamle rådhus ved Stænderpladsen i Domkirkekvarteret i hjertet af Viborg afløste det aktuelle Skovgaard Museum som rådhus i 1874. 

Den store rødstensbygning rummer 1.500 kvm og trænger ifølge kommunen i særlig grad til en indvendig renovering.

Sammen med Skovgaard Museet, Viborg Domkirke, Sognegården og et nyt Viborg Museum i Vestre Landsrets gamle domicil skal det gamle rådhus være en del af et kulturhistorisk kraftcenter i den midtjyske domkirkeby.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11