23948sdkhjf

Danske streger om 12.700 kvm tysk skole

Danske KHR Architecture er sammen med sin tyske samarbejdspartner Bpplan valgt som arkitektrådgiver til skolebygninger til Schulzentrum Mittelangeln i byen Satrup sydøst for Flensborg.

I alt skal der opføres 12.700 kvm fordelt på tre bygninger og faser. Fase 1 omfatter 3396 kvm klasse- og faglokaler til årgang 11 til 13.

– Vi har foreslået et design baseret på præfabrikerede træmoduler. Det harmonerer godt med bygherres ønsker om en kort byggetid, og en miljømæssigt og økonomisk bæredygtig profil, forklarer kreativ direktør og partner Janina Zerbe om opgaven og tilføjer:

– Opgaven er interessant, fordi vi skal skabe en ny bygning, der både harmonerer med den eksisterende bygningsmasse og peger fremad.

Ekstra plads til administration og sport

I de næste faser skal to nedslidte bygninger rives ned og erstattes med nye, og de resterende bygninger skal med stor sandsynlighed renoveres.

– Derfor kan arkitekturen for denne første fase meget vel blive afgørende for den helhed, der skabes på sigt, siger Janina Zerbe.
Som arkitektrådgiver skal KHR og Ppplan være involveret i samtlige projektfaser, fra den tidlige planlægning til myndighedsprojekt, udbud, projektering og byggetilsyn.

Når skolebygningen til de ældste klasser er færdiggjort, venter en 7.000 kvm stor administrationsbygning og en sportshal på 2.400 kvm.

Ny samarbejdspartner med erfaring inden for modulbaseret træbyggeri

KHR har netop afsluttet projekteringen af en stor skole i Berlin sammen med en anden tysk samarbejdspartner. I Satrup er de tyske kollegaer, Bpplan, et nyt bekendtskab på samarbejdsfronten.

– Det er første gang, at vi skal løse et projekt sammen med tegnestuen Bpplan, men samarbejdet tegner lovende, siger Janina Zerbe om den nye samarbjedspartner, der er en mindre tegnestue med base i Hamborg.

– De har et godt kendskab til modulært træbyggeri, til regionen og til de gældende tyske regler. Vi har til gengæld stor erfaring med skolebyggeri og digital projektering, og på den måde supplerer vi hinanden rigtig godt.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.087