23948sdkhjf

Forlystelsespark får lov til kæmpe udvidelse

Efter flere års forsinkelse er Djurs Sommerland nu på vej til at udvide med et stort område

Gæsterne efterspørger det, og nu er vejen banet for, at Djurs Sommerland kan tilbyde det.

Der er nemlig stor efterspørgsel på overnatningsmuligheder på Djursland og i særdeleshed i Nimtofte-området, hvor Djurs Sommerland ligger.

Onsdag aften godkendte byrådet i Syddjurs Kommune derfor en ny lokalplan, der giver forlystelsesparken mulighed for at udvide med et stort område til overnattende gæster. Det skriver TV2 Østjylland.

- Vi oplever, at vi på Djursland i store dele af vores åbningsperiode (maj til september, red.) mangler overnatningskapacitet. Der opnår vi ikke det fulde potentiale i at tiltrække danske og udenlandske turister.

- Så vi er 100 pct. sikre på, at det her er noget, vores kunder efterspørger, siger adm. direktør i Djurs Sommerland Henrik B. Nielsen til TV2 Østjylland.

Har været længe undervejs

Faktisk godkendte kommunens politikere allerede i foråret 2019, at Djurs Sommerland kunne udvide, men en klage kom i vejen og bremsede projektet.

Knap fire år senere er et nyt projekt nu stemt igennem, efter det er blevet tilpasset forholdene i området. Det har især handlet om at tage hensyn til, at der er dyrehold og et biogasanlæg hos en af naboerne, og at det kan udvikle lugtgener.

Derfor er der i den nu godkendte lokalplan taget højde for, at man ikke skal kunne bo i områder, hvor lugt potentielt kan blive et problem. Det gælder dog kun et hjørne af det samlede område.

- Vi oplever det ikke som et problem, men selvfølgelig skal det formelt også være korrekt, siger Henrik B. Nielsen.

I dialog med hollandsk firma 

Med lokalplanen på plads går Djurs Sommerland nu sammen med et hollandsk firma i gang med at udforme en plan for, hvad der skal anlægges.

Der ligger nogle få ting fast, blandt andet at der skal laves afskærmende beplantning rundt om den kommende feriepark.

Den nye lokalplan giver lov til op til 33.000 etagekvadratmeter, 450 hotelenheder og 300 campingenheder. Det er dog kun rammerne, og det er ikke sikkert, at det endelige projekt vil gå til kanten af lokalplanen, understreger direktør Henrik B. Nielsen.

- Vi holder mulighederne åbne. Vi ser på efterspørgslen for at overnatte ved siden af parken, og hvordan det vil være optimalt for Djurs Sommerland at gribe det an.

- Vi kommer helt sikkert ikke til at bygge alt det her på én gang - det ville hverken være muligt eller hensigtsmæssigt. Det kommer til at ske i nogle faser, siger han.

Henrik B. Nielsen kan endnu ikke sige, hvornår de regner med at have den første del af projektet færdig.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094