23948sdkhjf

Automations-direktør: - Industrien stiller større krav

Industrien stiller en række stigende krav til automationshuse, både tekniske krav og krav om økonomisk styrke

Kravene til automationshuse er steget over de sidste år. Derfor giver det god mening, at automationshusene også vokser i størrelse, enten ved organisk vækst eller ved fusioner.

Det mener Henrik Danevig-Anker, adm. direktør for automationshuset Gibotech i Odense.

- Vi oplever stigende krav fra vores kunder om, at de vil have all-in-one fra et automationshus. Det er konstruktion, projektledelse, styring og maskinsikkkerhed. Hvis de store virksomheder skal have et helt produktionsanlæg fra én leverandør, så kræver det også en vis størrelse. Samtidig er der også øgede krav til anlæggenes oppetid. Det gør det alt sammen sværere for en mindre virksomhed at følge med, siger han.

Kontante fordele

Samtidig er det en fordel af være stor, når man skal forhandle priser på maskiner og komponenter til anlæggene.

- De større huse kan forhandle sig til bedre prisaftaler, fordi de aftager større mængder. I den sammenhæng er det svært at være lille.

- Samtidig ser vi hos de unge ingeniører og teknikere, at de helst vil være en del af en større virksomhed. De kan sparre med andre, og der er mulighed for at avancere og få andre jobfunktioner i en stor virksomhed, siger Henrik Danevig-Anker.

Økonomisk styrke

Han peger på, at store virksomheder gerne vil sikre sig, at den leverandør, de handler med, er økonomisk stærk nok til at gennemføre projektet.

- Vi ser flere kunder, der går ind og kigger på vores økonomiske nøgletal for at sikre sig, at vi er stærke nok til at tage opgaven, siger Henrik Danevig-Anker.

- Har I selv nogle planer om at fusionere eller blive større på anden måde?

- Nej, vi har ikke nogen planer om at fusionere. Vi oplever en stærk interesse fra både industri og hospitaler for vores kompetencer. Lige nu er vi 150 mand, og vi vokser lige så stille med opgaverne. Vi har rigtigt travlt, og vi ser en stor interesse for at automatisere og fastholde produktionen her i Danmark, siger Henrik Danevig-Anker.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078