23948sdkhjf

Stålpriser stiger på lav kapacitet og CO2

Prisen på pladestål er steget, og vil ifølge Tibnor fortsat ligge højt

Prisen på pladestål er steget de sidste par måneder.

- Det er ret kraftige stigninger. Basisprisen er gået fra 650 til 750-780 Euro, og værkerne går tydeligvis efter at få prisen op på 800 Euro, siger Søren Pliniussen, salgsdirektør hos Tibnor.

Stigningerne hænger blandt andet sammen med, at kapaciteten på de europæiske stålværker er indskrænket i sidste halvår af 2022, og der har ikke været attraktive importtilbud fra Asien.

- De store lagre, som grossisterne lå inde med, er solgt ud, og nu begynder grossisterne at skulle fylde lagrene op igen. Derfor er der stor efterspørgsel, og derfor stiger priserne. Det betyder også, at leveringstiden bliver længere, siger Søren Pliniussen.

Mens pladestål er steget i pris, så er det ikke tilfældet for lange produkter, som stænger og bjælker. Her ligger priserne mere konstant.

- På stangstål, armeringsjern og bjælker ser vi ingen tegn på stigninger, siger Søren Pliniussen.

Fortsat høje priser

Søren Pliniussen tror egentlig, at prisniveauet vil holde sig forholdsvist højt det kommende halve år.

- Værkerne er presset af høje råvarepriser og høje priser på CO2-kvoter, så jeg vil forvente, at værkerne vil gøre meget for at holde priserne oppe. Det er selvfølgelig med alle mulige forbehold, at jeg siger det. 

- CO2-kvoterne koster værkerne mange penge, og de fleste har gang i investeringer, som skal skære ned på CO2-belastningen på forskellige måder. Mit bud er, at stål ikke bliver billigere i fremtiden, siger Søren Pliniussen.

Han tror dog på, at vi godt kan se let faldende priser over sommeren.

- Så tror jeg, at vi vil vende tilbage til de højere priser, siger han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078