23948sdkhjf

Elektronikvirksomhed fremtidssikrer produktionen

På vej mod Mols Bjerge kommer man forbi den lille by Følle, hvor et mindre industrikvarter ligger ud til hovedvejen.

I området ligger der flere små virksomheder. En køkkenforhandler, en elektriker, en bilforhandler og en skiltemager. Og så ligger der PR electronics, der næppe kan kategoriseres som en lille virksomhed.

Både personalemæssigt og pladsmæssigt er de markant større end naboerne, og undertegnede går også i første omgang forkert, da det viser sig, at elektronikvirksomheden spænder over flere adresser på Lerbakken i Følle.

Efter en mindre omvej lykkes det at finde den rette dør og ikke mindst produktionschef Steen Jensen, der byder på kaffe og en rundvisning i produktionsfaciliteterne, der i efteråret blev udvidet med en ny SMD-linje.

Spritny SMD-linje

På den anden side af parkeringspladsen ligger den produktionshal, som PR electronics i 2018 tog i brug, ligesom vi kommer forbi flere andre grunde på den anden side af vejen, som virksomheden har opkøbt med henblik på fremtidige udvidelser af produktionen.

Steen Jensen fortæller med begejstring i stemmen om den spritnye SMD-linje, som virksomheden i slutningen af i fjor købte ind som supplement til en lignende, de i 2018 tog i brug.

Linjen omfatter en DEK screen printer, fire styk Siplace SX SMT-maskiner samt en ERSA Hotflow Tree reflowovn.

I forlængelse af nyindkøbet har de også opgraderet den 3,5 år gamle SMD-linje med henblik på øget effektivitet i deres PCB-produktion. Samlet er investeringen løbet op i et tocifret millionbeløb.

Må forny sig for at følge med

Ifølge Steen Jensen er de nye investeringer et udtryk for, at man må forny sig for at følge med i elektronikindustrien.

- Komponenterne bliver mindre og mindre, og det kræver den rigtige teknologi for at følge med, siger Steen Jensen.

Han lægger desuden vægt på vigtigheden i at blive ved med at opskalere produktionen, så den passer til den øgede efterspørgsel.

- Med den nye SMD-linje og opgraderingen af den gamle har vi fordoblet kapaciteten. Vi er endnu ikke på en fordobling af produktionen, men det her handler også om at fremtidssikre os, siger Steen Jensen.

Fremtidssikringen består blandt andet også af et nyt lagersystem. I lyset af de seneste års vanskeligheder med at skaffe komponenter, har PR electronics købt ind, når det har været muligt at få de rette dele hjem. Med en firedobling af lagerbeholdningen har de investeret i et Material Manager-system, der ved hjælp af Active Feeder Pools guider operatørerne til at finde de rette komponenter på lagerreolerne og forberede de næste produktioner.

Optimering ikke på bekostning af hænder

Steen Jensen har været en del af PR electronics siden 2002, og han har siden 2011 været produktionschef. I den tid er de gået fra at producere 260.000 færdige produkter om året til nu i omegnen af 700.000.

- Men optimeringen sker ikke på bekostning af hænder. Vi laver bare mere med det samme antal folk, understreger Steen Jensen.

Som eksempel nævner han igen den nye SMD-linje. Measurement Feederen udmåler komponenten og kvalificerer den til montage. Dette er nu integreret på begge SMD-maskiner i stedet for en manuel udmåling.

Det er dog ikke kun med de nye SMD-linjer, at PR electronics effektiviserer produktionen.

For enkelte komponenter kan ikke blive monteret på printpladerne i den nye SMD-linje, og derfor skal de loddes på bagefter. Tidligere har de også gjort det manuelt, men med en anden stor investering har de investeret i en maskine, der lodder komponenterne på PCB'en med en laser. Dette sparer tre-fire ansattes manuelle arbejde på årsbasis, der så i stedet kan gøre gavn andre steder i produktionen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082