23948sdkhjf

Havne- og kulturbad er klar til at blive bygget

Over det sidste halve års tid er der indhentet myndighedsgodkendelse

Om to måneders tid starter byggeriet af Frederikssunds længe ventede kultur- og havnebad.

Forberedelserne til etablering af den cirkelformede konstruktion er nu færdige, og byrådet i Frederikssund Kommune har frigivet pengene til byggeriet, oplyser kommunen.

– Der har jo været lidt bump på vejen, men nu sker det, og vi kan alle se frem til at få et virkelig lækkert havnebad med gode faciliteter til de badeglade gæster, siger formand for job, erhverv og kultur, Michael Tøgersen (I), i en meddelelse fra kommunen.

Per Aarsleff A/S er totalentreprenør på projektet, som kommer til at ligge ved Tippen ud for indsejlingen til Frederikssund Kulturhavn. Forventningen lyder nu, at der bliver etableret byggeplads i midten af april.

Jeg tror, det kan blive et nyt vartegn for Frederikssund med sit flotte udseende og fantastiske beliggenhed Michael Tøgersen, formand for job, erhverv og kultur, Frederikssund Kommune

I første omgang bliver der bygget fundament og samlet stålkonstruktioner og lamelskærme. I juni ankommer pontonerne, og herefter kan Per Aarsleff A/S begynde at bygge ovenpå.

Kultur- og havnebadet forventes at være klar til indvielse i slutningen af 2023, og allerede nu skorter det ikke på kommunale lovord:

- Det bliver et rigtig lækkert havnebad, som svømmeglade borgere kan se frem til. Jeg tror, det kan blive et nyt vartegn for Frederikssund med sit flotte udseende og fantastiske beliggenhed, siger Michael Tøgersen.

Ekstra budrunde, eftersyn og godkendelser

I det sidste halve års tid er der indhentet myndighedsgodkendelse i forhold til Byggeloven samt Lov om Sikkerhed til Søs. Derudover er projektet blevet tilrettet efter byrådets ønske om at udvide med et ekstra toilet samt udvidede omklædningsfaciliteter.

Allerede inden, at Per Aarsleff A/S blev godkendt som totalentreprenør på det flydende projekt – det var i januar 2022 – skulle der en ekstra budrunde og et eftersyn af projektet til.

Dengang lød det fra kommunen, at den cirkelformede bygning skulle stå klar i forsommeren 2023. Nu må vandhunde- og elskere som skrevet vente et halvt års tid længere.

Og vi skal tilbage til indgangen til 2018 for at finde arkitektvinderne af kultur- og havnebadet. 

Dengang kårede et enigt bedømmelsesudvalg Christensen og Co Arkitekter, Moe og Marianne Levinsen Landskab som vinder af konkurrencen om det nye havnebad, som en gruppe af frivillige siden 2013 har arbejdet på at realisere.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156