23948sdkhjf

Mette Frederiksen: EU ønsker hurtig løsning på havvind

Der er "fuldstændig enighed" mellem Danmark og EU-Kommissionen om, at sagen om havvind skal løses hurtigt.

Danmark og EU-Kommissionen er enige om, at der hurtigst muligt skal findes en løsning, så der kan gives grønt lys til danske havvindmøller.

Det siger Mette Frederiksen fredag på et kort pressemøde i Bruxelles efter EU-topmødet torsdag.

Den danske statsminister havde i forbindelse med EU-topmødet lejlighed til at drøfte sagen med EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen. Og her var der positivt nyt:

- Jeg havde et møde med Ursula von der Leyen for at tale havvind, og der er fuldstændig enighed mellem EU-Kommissionen og Danmark om, at vi skal have fundet en løsning så hurtigt som muligt, siger Mette Frederiksen.

Hun tør dog ikke sætte en konkret dato på, i forhold til hvor hurtigt der kan findes en afklaring. Men der er en klar fælles interesse i, at det skal gå hurtigt, siger Mette Frederiksen.

- Vi har behov for at speede op for den grønne omstilling både i DK og i Europa. Der er vores havvind en af de vigtigste brikker. Så jeg er meget fortrøstningsfuld i forhold til at finde en løsning, siger Mette Frederiksen.

Havvindmølleparkerne er sat på pause af Energistyrelsen, af frygt for at ordningen til at opføre møllerne er i strid med EU's statsstøtteregler.

/ritzau/

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078