23948sdkhjf

Politikere siger nej til solcelleanlæg i Viborg

Politikerne i klima- og miljøudvalget i Viborg Kommune har sagt nej til at give en tilladelse til et godt seks hektar stort solcelleanlæg ved Skals – det er Delta Wind Partners, som står bag planerne.

Afslaget sker med henvisning til, at der er tale om et fritstående og forholdsvist stort solcelleanlæg i det åbne land og desuden til, at solcelleanlægget ikke er i overensstemmelse med kommuneplanens retningslinjer for solcelleanlæg.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

- Vi har allerede i udvalget taget stilling til, hvilke VE-anlæg, der står i første række og hvilke, der står i anden række til at blive realiseret, og vi mener, at alle ansøgere skal have en lige behandling, og derfor kan vi ikke give tilladelse til et anlæg af denne størrelse uden for det flow, der har været i forhold til VE-anlæg , siger udvalgets formand Eva Pinnerup (S) til Viborg Stifts Folkeblad.

Hun henviser til, at byrådet i december vedtog hvilke projekter om vedvarende energi, der skulle realiseres i kommunen i de kommende år - fordelt i en fase 1 og fase 2.

I den såkaldte fase 1 indgår blandt andet de to store energiparker i henholdsvis Tjele og Iglsø i Fjends. I begge de tilfælde er det virksomheden Biocirc, der står bag.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141