23948sdkhjf

Låg skal forhindre molepåsejling på Bornholm i fremtiden

Bornholmslinjen har endnu ikke et endeligt billede af, hvad der fik 'Express 2' til at påsejle molen i Rønne Havn, men et fejlagtigt tryk på knap kan have spillet ind

Et forkert tryk på selvstyresystemet på 'Express 2' kan have fået skibet til utilsigtet at sejle ind i molen i Rønne Havn, så derfor foreslår rederiet Bornholmslinjen nu, at der monteres et låg på kontakten, der aktiverer skibets selvstyresystem. 

Det skriver Bornholms Tidende i en større artikel om forløbet op til påsejlingen.

Ifølge en såkaldt afvigelsesrapport, som er udarbejdet af Molslinjen, der ejer Bornholmslinjen, til Søfartsstyrelsen, og som avisen har haft adgang til, fremgår det, at da overstyrmanden fik besked på at tage kommandoen, fik han kortvarigt trykket på en af de to knapper, som aktiverer selvstyresystemet, hvilket betød, at skibet ikke lystrede den manuelle navigering fra broen, hvilket endeligt førte til at 'Express 2' endte i molen.

For at forhindre en gentagelse vil rederiet nu montere et låg over selvstyreaktiveringen, så et utilsigtet tryk forhindres.

Ifølge afvigelsesrapporten er det ikke fuldt klarlagt, hvad der førte til den utilsigtede aktivering af selvstyresystemet.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125