23948sdkhjf

Professor: Vi mangler national strategi for solceller

Solceller vinder mere og mere frem i den grønne omstilling. Men der mangler en national strategi for, hvor mange der er brug for i kommunerne, mener professor i energiplanlægning.

De fleste er enige i, at der er brug for mere grøn energi, og her er solceller som bekendt en del af løsningen. Men hvor mange solceller er der brug for rundt i kommunerne? 

Det mangler der en national strategi for, mener professor i energiplanlægning på Aalborg Universitet, Brian Vad Mathiesen. Det skriver Sjællandske Medier.

- Vi mangler en strategi for, hvor mange solceller der er brug for, og hvor det giver mening henne i landet. Der er en mangel på rammer for kommunerne, og det betyder, at der er en risiko for, at der kommer for mange solceller, hvis den ene kommune ikke ved, hvad den anden gør, mener han.

Brian Vad Mathiesen fortæller, at rammer og strategi skal komme fra regeringen, men at det er ikke ensbetydende med, at kommunerne ikke kan begynde at lave deres egne strategier.

I Furesø Kommune er der i øjeblikket en diskussion om, hvorvidt der skal opstilles solceller ved et vandværk i Værløse. Det er endt med, at Venstre har begæret sagen i byrådet, fordi der er en frygt for, at en tilladelse til vandværket vil føre til, at mange grundejere vil have sat solceller op på deres grunde.

- Åbner vi for det, får det vidtgående konsekvenser rundt omkring. Vi vil se solceller opstillet i villahaver og på de sparsomme friarealer, som findes rundt omkring i byzonen, mener medlem af udvalget for plan og byudvikling, Lars Carpens (V).

Både Socialdemokratiet og Konservative stemte derimod ja til solceller ved vandværket, men fra begge partier lyder det, at der er behov for en mere generel diskussion om, hvornår der må være solceller på både tage og i terræn.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079