23948sdkhjf

Her er de fire centrale stridspunkter i SOSU-drabssag

I morgen onsdag falder der dom i Tirsdalen-sagen, og et væld af informationer er fløjet gennem medierne i brudstykker. Her følger en kort gennemgang af de fire punkter, som adskiller anklager Jesper Rubow og forsvarer Henrik Garlik. Der er enighed om, at der alene findes indicier og ingen konkrete beviser i sagen, hvor en beboer døde og tre andre overlevede forgiftning. 

1. I medicinrummet 25 gange

Der er ikke tvivl om, at tiltalte har været i medicinrummet 25 gange omkring indlæggelserne.

Anklager påstår, at tiltalte som social- og sundhedshjælper uden autorisation til medicindispensering ingenting har at gøre i rummet så ofte. Tiltalte hentede under en del af besøgene i rummet medicin til brug ved forgiftningerne.

Forsvarer påstår, at der intet mystisk var ved de hyppige medicinrumsbesøg. Tiltalte anvendte en lift placeret i rummet, lånte sin nøgle ud til andre og låste apotekeren ind. I øvrigt vidste tiltalte, at medicinrummet blev adgangsovervåget, og hvis hun virkelig ville dræbe, ville hun ikke gøre det ved at hente medicin i et adgangsovervåget rum.

2. På vagt før alle indlæggelser

Der er ikke tvivl om, at tiltalte var på vagt før alle indlæggelser.

Anklager påstår, at sammenfaldet mellem tiltaltes vagtplan og forgiftningerne peger på, at tiltalte er gerningsmanden. Efter tiltaltes anholdelse stopper indlæggelserne, og beboerne får det bedre.

Forsvarer påstår, at retskemiker ikke har kunnet fastslå, at forgiftningerne foregik mellem klokken 15 og 23, hvor tiltalte var på vagt.

3. Tiltaltes søgning på baclofen

Det er ikke tvivl om, at tiltalte i forbindelse med de første indlæggelser den 28. februar 2022 søgte på baclofen på sin private computer.

Anklager påstår, at Google-søgningen viser tiltaltes skyld, fordi ingen vidste, at der var tale om forgiftninger med baclofen på søgetidspunktet. Blodprøver var på tidspunktet for tiltaltes Google-søgning ikke færdiganalyserede.

Forsvarer påstår, at tiltalte ved nys om indlæggelserne egenhændigt mistænkte baclofen. Hun havde på hendes vagt tidligere konstateret, at baclofen manglede i medicinæsken hos den ene beboer, som retmæssigt var ordineret lægemidlet.

4. Aflytning af tiltalte i arrest

Tiltaltes besøg i arresten i Randers blev aflyttet. Politiet havde fået en dommerkendelse hertil.

Anklager påstår, at tiltaltes udtalelse om ”at hun skal helst være død af morfin” viser, at tiltalte var nervøs for, at baclofen kunne være årsag til den ene beboers død. Baclofen, som tiltalte ifølge anklageren uretmæssigt havde givet til den afdøde.

Forsvarer påstår, at politiets aflytning af tiltaltes besøg i arresten viser, at politiet ingen reelle beviser har. Tiltaltes udtalelse, om at den afdøde beboer helst skulle være død af morfin, er et udtryk for tiltaltes ønske om smertefrihed til beboeren på dødslejet.

De fire forgiftede personer

81-årig kvinde, død 1. marts 2022 efter forgiftning 26. februar. Lægemiddel: Baclofon.

75-årig mand, drabsforsøg 26. februar, 2. marts. Lægemidler: Baclofen, diazepam og mirtazapin.

81-årig mand, drabsforsøg 26. februar, 2. marts. Lægemidler: Baclofen, diazepam og mirtazapin.

80-årig kvinde, drabsforsøg 26. februar, 2. marts, 13. marts. Lægemidler: Baclofen og Diazepam.

Kilder: Faktaboks og artikel er baseret på Ritzaus retsreferater.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125