23948sdkhjf

Vestas venter spændt på udbud fra Indien

Mens en dansk delegation er på besøg, gør Indien klar til at sætte gang i sit første udbud af havvind

Mens en delegation bestående af kongehuset, to danske ministre og et væld af erhvervsledere onsdag befinder sig i Indien, forbereder det folkerige land sig på at sende produktionen af fire gigawatt havvind i udbud.

Det skriver Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet i en pressemeddelelse.

Dansk Industris politiske direktør, Emil Fannikke Kiær, er en af de danskere, som lige nu befinder sig i Indien. Han beskriver det planlagte udbud som en stor mulighed for danske virksomheder i et land, der har hårdt brug for vedvarende energi.

- Indien har virkelig nogle store udfordringer på energiforsyning, men har også taget det alvorligt og erkendt det og sat sig nogle stærke mål for omstilling, siger han.

- Det er her, vi skal smede i Danmark. Det skal vi se som en mulighed for at levere løsningerne og selvfølgelig også fremme vores eksporttjeneste.

Der er lige nu ingen havvindmøller i Indien, men den indiske regering har en ambition om at have 30 gigawatt havvind allerede i 2030, skriver Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

Morten Dyrholm, chef for kommunikation og global markedsføring ved vindmøllefabrikanten Vestas, repræsenterer den danske virksomhed på erhvervsfremstødet i Indien.

- For os som global spiller er det selvfølgelig noget, vi kigger på med interesse, siger han.

- Der er et stort potentiale især i den sydlige del af landet med gode vindressourcer. Og mange af de indiske byer ligger langs kysterne, hvor der er behov for enormt meget elektricitet de kommende år.

- Så det giver mening at kigge på at få anvendt de ressourcer til at nå i mål med Indiens grønne omstilling, siger Morten Dyrholm.

Når udbuddet om kort tid går i gang, vil danske havvindvirksomheder kunne byde eller senere blive leverandører til havvindudbygningen.

/ritzau/

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078