23948sdkhjf

Redningsforsøg er mislykket for dansk tegnestue

Alle ansatte er nu opsagt hos Arkitekt Kristine Jensen. Efter konkurs sælger man projekter og inventar

Håbet var at få pustet nyt liv i aarhusianske Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue, som har været under konkursbehandling siden 7. februar. Sådan gik det ikke.

Kurator er ikke lykkedes med at finde investorer til at overtage hele eller dele af selskabet, og de omkring 10 medarbejdere er nu blevet endeligt opsagt.

- Det er desværre ikke lykkedes, så vi har stoppet processen, siger advokat Casper Salling, der arbejder for kurator Søren Christensen Volder hos Bech Bruun.

Store projekter i bagagen 

Den 20-årige landskabstegnestue, har op til sin deroute gjort sig bemærket i branchen med flere markante landskabsprojekter på CV’et.

Blandt andet udformningen af en del af Aarhus Havn, og selskabet var også med på holdet, der satte stregerne for det nye og roste Unesco verdensarv-besøgscenter ved Stevns Klint. Flere investorer havde også meldt sig som interesserede efter konkursen. Men ”en række omstændigheder” gjorde, at salgsprocessen ikke kom i mål.

- Det handlede både om mulighederne for at videreføre igangværende projekter, og selvfølgelig også de prisindikationer, som vi har fået, siger Casper Salling.

Underskud

Efter konkursen stod det ikke umiddelbart klart, hvad der har ledt til den økonomiske deroute, og svaret på dét spørgsmål må vente lidt endnu.

Det er ikke lykkedes med en kommentar fra direktør Kristine Jensen inden denne avis' deadline. Og hos kurator er ikke endnu overblik over den del, da kræfterne i konkursboet blevet brugt på redningsforsøget, lyder det. 

- Vores opgave er jo, at vi prøver at se, om det kan lade sig gøre at komme videre. Og så først bagefter, begynder vi at lave det bagudskuende arbejde, siger Casper Salling.

I flere år havde tegnestuen med hovedsæde i Aarhus og et afstikker-kontor i København ellers plus på bundlinjen. Det var indtil det senest offentliggjorte regnskab for 2020/21.

Her dykkede posten til et underskud før skat på 1,2 mio. kr. ud af en bruttofortjeneste på 7,9 mio. kr. Hvordan regnebrættet har artet sig op til konkursen vides ikke. Selskabet har ikke afleveret regnskab for året 2021/22.

For kurator går arbejdet lige nu på at få afhændet igangværende projekter og at få solgt blandt andet inventar fra tegnestuens kontorer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084