23948sdkhjf

Rødt flertal nikker ja til dyrt sygehusvaskeri

Region Sjællands Forretningsudvalg stemmer ja til opførelse af sygehusvaskeri for 275 mio. kr.

Efter fire års tilløb har et smalt flertal i Region Sjællands forretningsudvalg nikket ja til at bevillige 275 mio. kr. til et nyt sygehusvaskeri i Tuse ved Holbæk.

Det skriver Sjællandske Nyheder.

Det tidligere sygehusvaskeri brændte ned i 2018, og siden har vaskeriet af sengetøj og tøj fra sygehusene i Køge, Roskilde Holbæk, Slagelse, Næstved og Nykøbing F. blevet delt mellem regionens andet sygehusvaskeri i Nykøbing F og private firmaer.

Prisen på 275 mio. kr. er en firedobling af en estimeret pris på cirka 68 mio. kr., som man forventede udbudsprisen ville lande på. Den voldsomme prisvækst har fået flere blå partier, der ellers har været for projektet, til at trække støtten, skriver SN.dk.

De Konservative har helt vendt sig imod, at man opfører et sygehusvaskeri. Liberal Alliance har foreslået, at et tidligere trykkeri i Slagelse kunne bruges i stedet, mens Venstre har ønsket at udsætte hele processen i to år i håb om, at priserne inden for bygge- og anlægs-markedet vil rette sig.

Men det er Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og De Radikale ikke enige i, lyder det.

Selv om vaskerisagen først endegyldigt skal igennem regionsrådet, så fejer flertallets beslutning i forretningsudvalget effektivt de tre alternative forslag til sygehusvaskeriet af bordet fra de blå partier, skriver Sjællandske Nyheder.

Men De Konservative fastholder, at prisen for et nyt sygehusvaskeri er alt, alt for dyr.

– Hvis vi ikke opfører et nyt sygehusvaskeri vil det frigøre et stort beløb som kan prioriteres til anlæg, herunder store byggeopgaver vi har på Nykøbing Falster og Holbæk sygehuse, siger K-gruppeformand Christian Wedell-Neergaard.

Venstres gruppe har været – og er – splittet om sygehusvaskeriet.

Enkelte regionsrådsmedlemmer vil stemme imod vaskeriet, mens et flertal i gruppen vil bakke op – dog med den tilføjelse, at udbuddet udskydes et par år.

– Det er en rigtig møgsag. Sagen har trukket ud så længe, og vi har i Venstre jo også støttet op om, at der skal bygges et nyt sygehusvaskeri i Nordvestsjælland. Men omvendt er det hele nu blevet så dyrt, at vores holdning og indstilling nu er, at vi støtter det med det forbehold, at man udsætter det hele i to år, siger V-gruppeformand Kirsten Devantier til Sjællandske Nyheder.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11