23948sdkhjf

Erhvervshavne får støtte fra Havnepuljen

Der er millioner på vej til projekter i danske erhvervshavne fra forligspartierne bag Fremtidens Veje under Infrastrukturplan 2035

I Infrastrukturplan 2035 blev der aftalt en havnepulje, hvor danske erhvervshavne kunne søge tilskud til op mod 50 procent af projektsummen til for eksempel etablering af kajanlæg, moler, vejinfrastruktur på havnen og eventuel infrastruktur til landstrøm. 

Det har medført en lind strøm af ansøgninger til Havnepuljen, der nu er blevet fordelt. Det oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Sammenlagt er der fordelt 49,5 millioner kroner til 10 projekter. Den samlede projektsum er cirka 109 millioner kroner. I alt 28 projekter havde søgt om tilskud ved ansøgningsfristens udløb.

Et af de projekter, der har fået støtte er Thorsminde Havn, hvor pengene skal bruges til en uddybning af havnebassinerne og til et landstrømsanlæg.

Thorsminde bliver servicehavn for kæmpe havmøllepark

- Det betyder, at vi får kajanlægget, og vi får havnedybderne til at vi kan tage imod endnu flere fartøjer. Og at vi kan give dem den plads, de har brug for, siger havnechef Lisette Sønderby til TV Midtvest.

Blandt de øvrige projekter, der har modtaget støtte finder man også ADP, der har fået otte mio. kr. til landstrøm til international ro/ro-trafik på Fredericia Havn og et tilsvarende projekt i Kalundborg Havn har fået 6,6 mio. kr. Thyborøn Havn har også søgt om tilskud til etablering af landstrøm og fået bevilliget 2,6 mio. kr.

Fredericia vil være førende grønne tankstation for skibsfart og fly

Hvide Sande Havn har fået 8,6 mio. kr. til etablering af en ny Nordvestkaj i Hvide Sande. 

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081