23948sdkhjf

Samlingspunkt for dansk fodbold kræver trecifret millionbeløb

Dansk Boldspil Unions vision for et nyt samlingspunkt for dansk fodbold kræver et trecifret millionbeløb

Den infrastrukturplan, som Dansk Boldspil-Union (DBU) fredag har præsenteret, er den mest visionære ambition i organisationens historie.

Sådan lyder det fra fodbolddirektør i DBU, Peter Møller.

- Det er nødvendigt med et sted, hvor vi kan samle alle fodboldens aktører, for at følge med de lande, vi gerne vil sammenligne os med og også gerne vil bokse med, siger han.

Visionen indebærer blandt andet etableringen af et nationalt træningscenter for alle aldersklasser i en radius af 45 minutter fra Københavns Lufthavn.

Det bliver dermed et decideret samlingspunkt for både A-landsholdet og ungdomslandsholdene.

Samtidig vil DBU undersøge muligheden for at etablere såkaldte kraftcentre rundt i landet, der skal samle udviklingen af fodbolden i regionale midtpunkter.

For at projektet med arbejdstitlen "Hele Danmarks Klubhus" kan realiseres, kræver det dog ifølge Peter Møller, at DBU kan skaffe finansiering i form af et trecifret millionbeløb.

- Ambitionen er at lave verdens bedste fodboldcenter. Det er store ord, men jeg mener, at med den viden og de arkitekter vi har i Danmark, skal vi gå efter at lave noget helt unikt, siger han.

Peter Møller vil ikke komme nærmere det præcise beløb, men siger, at det kræver hjælp fra både eksisterende og nye partnere for at kunne indsamle.

Med et skuffende VM i Qatar for det danske herrelandshold in mente står det også klart, at konkurrencevilkårene i international fodbold kræver store armbevægelser.

- Vi er underfrankerede i forhold til nogle af de lande, vi konkurrerer med, hvor 80 procent af dem har træningscentre, siger Peter Møller.

Projektet er stadig i sit helt tidlige stadie, og DBU vil bruge de næste måneder på at konkretisere planerne.

- Vi skal se, om der er nogen fonde eller virksomheder med tråde ud til hele Danmark, der kan se sig ind i at være med til at støtte dansk fodbold, siger Peter Møller.

På den måde vil de ifølge Peter Møller bidrage til ikke bare A-landsholdets succes, men til drømmene for alle fodboldspillere- og elskere i Danmark.

- Det her drejer sig ikke kun om A-landsholdet. Det handler om at have et sted, hvor vi kan samle alle aktører i dansk fodbold. Nu må vi se, om drømmen kan blive til virkelighed, siger Peter Møller.

/ritzau/

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08