23948sdkhjf

Regler spænder ben for, at flygtning kan blive industritekniker

Det sidste fem år, har Azad Ibrahim Ali arbejdet som ufaglært hos Niebuhr Gears. Ali vil gerne uddannes til industritekniker, men det vil udskyde hans mulighed for permanent ophold i otte år, skriver Politiken

Niebuhr Gears i Ikast vil rigtig gerne uddanne Azad Ibrahim Ali til industritekniker. Siden 2018 har han arbejdet som ufaglært hos tandhjulsproducenten. Azad Ibrahim Ali vil også gerne i lære, alligevel har han sagt nej. Reglerne for permanent opholdstilladelse spænder ben for den mulighed, skriver Politiken.

Azad Ibrahim Ali er flygtning fra Syrien og har været i Danmark siden 2014 år på en tidsbegrænset opholdstilladelse. Man kan først søge om permanent opholdstilladelse i Danmark efter otte år. Et af kravene er, at man har været i arbejde i tre år og seks måneden, inden man søger om permanent ophold.

Industriteknikeruddannelsen tager fire år og tæller ikke som beskæftigelse. Derfor vil Azad Ibrahim Ali skulle starte forfra i ansøgningsprocessen, hvis han begynder som lærling hos Niebuhr Gears, skriver Politiken.

Det frustrerer hans arbejdsgiver.

- Jeg synes, det er forkert, at man bliver slået hjem i ludo i det danske system, når man gør noget, der er det rigtige for én selv og éns virksomhed og dermed også for samfundet. Fra det sekund, han bliver færdig som industritekniker, er han et større aktiv, ikke kun for min virksomhed, men for hvilken som helst virksomhed, fordi han har en meget, meget eftertragtet uddannelse, siger Rasmus Niebuhr, direktør for Niebuhr Gears til Politiken.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094