23948sdkhjf

Viceborgmester vil have energibonusser skal frem i lyset

Lyngby-Taarbæks viceborgmester kalder bonusser uden loft i energiselskabet Andels' handelsselskab, Energi Danmark, for "fuldstændig vanvittigt«. og vil have Andel på banen med en forklaring.

Det skriver Finans.dk på baggrund af et interview med Simon Pihl Sørensen (S), der udover posten som 1. viceborgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune er kunde i Andel. 

Viceborgmesteren reagerer på, at Andel torsdag i sidste uge bekræftede at en lille håndfuld nøglemedarbejdere i Energi Danmark International har haft bonusser uden loft. 

Tocifrede millionbonusser til eltradere

Ifølge kilder i branchen har det ifølge Finans udløst tocifrede og - i de mest ekstreme tilfælde - trecifrede millionbonusser. Energi Danmark er del af en branche, der i 2022 er blevet forgyldt med grænseløse bonusser som følge af sidste års høje energipriser i kølvandet på krigen i Ukraine.

Ejeren Andel har ikke villet oplyse, hvor størrelserne på bonusserne eller omstændighederne omkring dem. Og det provokerer viceborgmesteren. Han peger på, at Andel er ejet af 400.000 kunder, som igennem 2022 har været hårdt ramt af enorme prisstigninger på energi. 

- Det er fuldstændig vanvittigt, at ejerne står i en økonomisk situation, hvor der måske er nogen, der er gået fra hus og hjem, og så skal de opleve disse bonusser uden noget loft. Jeg synes, det er umoralsk. Simpelthen, siger han til Finans.dk. 

Burde have grebet ind

Han mener, at Andel som medejer af Energi Danmark burde have grebet ind og ændret bonusordningerne, så snart det stod klart, at 2022 blev et år med ekstraordinært store prisstigninger på el og gas.  

Også selvom det juridisk kan have været svært juridisk at forhandle sig ud af individuelle kontrakter med de pågældende medarbejdere. 

Simon Pihl Sørensen mener, at Andel som kundeejet selskab har en "udvidet forpligtelse til at forklare og stå til regnskab for sådan en beslutning", og derfor vil han rejse emnet på Andels næste generalforsamling.

I Andel understreger kommunikationsdirektør Rikke Trikker, at ingen af Andels egne kommercielle danske kundeselskaber har tjent penge på energiprisen og kunderne. Andel opererer ikke selv med resultatorienterede bonusordninger. 

Andel i gang med at se på sagen

- Der er i vores internationale datterselskab Energi Danmark bonusordninger for en udvalgt gruppe af medarbejdere. Der er loft på disse bonusordninger, hvilket er vores ramme på området. Der findes for en lille håndfuld nøglemedarbejdere bonusordninger uden loft – det er vi i gang med at forholde os til, siger hun til mediet. 

Andel er ejet af 400.000 energikunder på Sjælland, og koncernen ejer tradingselskabet Energi Danmark sammen med aarhusianske NRGI. Energi Danmark handler strøm og gas på de internationale energimarkeder.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Lobbyorganisation: Rederibranchen har jo modarbejdet, at der skulle komme en OECD-skat
Svensk kommune: Det haster med løsninger for godstrafikken
Forbrugerrådet blæser til kamp mod uklare el-regninger
Danske virksomheder kan tjene stort på at få USA gennem den grønne omstilling
DI: Kilometerafgift er en byrde for forsyningskæden
Professor ser potentiale på over 8 mia. kr. for dansk brinteksport
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK
SCMNews
FemernNews
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.078