23948sdkhjf

Motorstyrelsen vil gribe ind overfor snyd med varebiler

Motorstyrelsen griber nu ind over for de mange virksomheder, som ikke kender forskel på privat og erhvervsmæssig brug af varebiler og gulpladebiler

I den nærmeste fremtid vil alle firmaer, der har varebiler, modtage et brev fra Motorstyrelsen. Det skyldes, at mange virksomheder benytter varebiler i strid med reglerne.

- Vores kontroller viser, at mange virksomheder ikke overholder reglerne for brug af varebiler. Derfor sender vi vejledningsmateriale ud til virksomhederne, så de kan om finde ud af, hvad der er erhvervsmæssig og privat kørsel, siger underdirektør Claus Holm i en pressemeddelelse fra Motorstyrelsen.

Gulpladebiler, der er registreret til erhvervsmæssig kørsel, må som udgangspunkt ikke bruges privat. Det skyldes, at der ikke er betalt fuld registreringsafgift.

- Hvert år behandler vi omkring 200 kontrolsager om overtrædelse af reglerne, og hvis man overtræder reglerne, skal man betale privatbenyttelsesafgift op til tre år tilbage i tiden, siger Claus Holm.

Han understreger, at det er virksomheden, der har ansvaret for, hvordan dens varebiler bliver brugt.

- Derfor er det også virksomheden, der skal betale, hvis reglerne bliver overtrådt, siger han.

67.000 virksomheder

Ifølge Motorstyrelsen er der et stort behov for at styrke regelefterlevelsen. Derfor vil alle ejere af varebiler og gulpladebiler få vejledningen tilsendt. Styrelsen skønner, at det er op til 67.000 virksomheder.

- Vores vejledningsindsats bliver fulgt op af kontroller i samarbejde med politiet, siger Claus Holm, som stærkt opfordrer virksomhederne til at orientere deres medarbejdere.

Det fremgår af Motorstyrelsens vejledningsmateriale, at det er tilladt at hente frokost i arbejdstiden i en varebil; men det er i strid med reglerne at aflevere og hente børn i forbindelse med kørsel til og fra arbejde i en bil på gule plader.

Købe dagsbeviser

Hvis virksomheder vil bruge gulpladebiler til private formål, kan de købe dagsbeviser i appen ”Dagsbevis” eller i Motorregistret. Der kan købes 20 dagsbeviser til den samme varebil inden for et år.

Hvis virksomheden vil bruge varebilen til private formål oftere end 20 gange om året, må man omregistrere bilen, så den kan benyttes til både erhvervsmæssige og private formål – altså populært sagt på papegøjeplader.

Ved omregistreringen skal der betales privatbenyttelsesafgift.

Motorstyrelsen vil fremover sende en vejledning hvert halve år til de virksomheder, der har anskaffet sig en varebil indenfor det seneste halve år. Det skal være med til at sikre, at alle er orienteret om reglerne.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079