23948sdkhjf

5 trin til at finde et butikslokale

Går du med store drømme om at åbne din helt egen butik, men mangler du endnu at finde det helt rette lokale, kan du med fordel læse med. Der er rigeligt af arbejdsopgaver forbundet med at starte sin egen virksomhed op, men at finde et lokale, som skal rumme butikken kan være en langsommelig proces. Heldigvis findes der gode tips, som du kan læse om i de næste afsnit.

1. Hvad siger budgettet?

Det allerførste, du skal kigge på, når du skal finde de rette butikslokaler, er selvfølgelig budgettet. Det kan selvfølgelig være en stor fordel at have butikken med en central placering, men det koster også typisk derefter. Det er derfor en god idé at tjekke omkringliggende lokaler. Måske er der en butik til leje, som har relevans. Du skal selvfølgelig også veje omkostninger op med forventet salg, når du laver budgettet her. Dette afgør altså, om du for eksempel kan leje et lokale i København, eller om du i stedet bør vælge et i Taulov. 

2. Hvor stor skal butikken være?

Har du gjort dig nogle overvejelser om, hvor mange kvadratmeter du har behov for i butikken? Udover selve butikken, skal der måske også være plads til et personalerum med køkken, et toilet, lager og kontor. Du bør også tænke fremadrettet i forhold til, om din butik skal udvikles om nogle år. Hvis butikken sælger mange varer, er det også en god idé med en stor butik, som det for eksempel er tilfældet med Normal, som er en stor succes. 

3. Hvor skal butikken have beliggenhed?

Der er fordele og ulemper ved at have en butik i de større byer, men samtidigt er der også flere mennesker. Større byer inkluderer København, Odense og Aarhus. Ved at have en butik i de større byer er der ekstra meget konkurrence. Det er derfor også vigtigt at have fokus på, hvordan man skiller sig ud. Dog er der mere trafik, og det kan jo være en kæmpe fordel. Vælger du at have butik i en mindre by, skal du være opmærksom på, at der kan være stille til tider.

4. Skal butikken være i et shopping center?

Du kan også overveje at have butik i et shopping center, hvor der med sikkerhed er mange mennesker, som passerer din butik. En sådan beliggenhed kan betyde, at du bliver set bedre, fremfor at være i en mindre gade ved siden af en stor shopping gade. Danske butikker, man ofte ser i shopping centre, kan være Jack and Jones og Joe & The Juice, som tiltrækker mange mennesker hele året rundt. 

5. Brug dit netværk

Det er altid en god idé at spørge i dit netværk, om der er nogle, som kender nogle, der har et butikslokale, som du kan leje. Ellers kan du med fordel tjekke linket ud i første afsnit, hvor du lynhurtigt kan tjekke butikker til leje ud i hele landet.

Send til en kollega

0.047