23948sdkhjf

Derfor er relining af faldstammer bedre end udskiftning af faldstammer

Det lodrette afløbsrør, der sikrer, at spildevand løber sikkert igennem afløbet, kaldes for en faldstamme. De findes i alle etageejendomme og sørger for, at spildevandet fra alle etager ender i det rigtige afløb. En faldstamme er et yderst vigtigt rør, som skal kunne holde længe. Relining en metode, hvorpå man kan forlænge levetiden på rørene uden at skulle udskifte dem. Er faldstammen i din eller dine ejendomme ved at være slidt op, eller har du måske en eller flere utætte faldstammer? Læs med her, og bliv klogere på, hvorfor relining er bedre end udskiftning af din ejendoms faldstammer.

Nyt liv til gamle rør gavner miljøet 

Relining af faldstammer er en forholdsvis ny metode, der gør det muligt at genbruge rørene, så de får udvidet deres levetid, og løsningen er både bæredygtig og omkostningseffektiv set i forhold til traditionel udskiftning af faldstammer. Står man som indehaver af boligkomplekser eller lignende har man altså gennem reliningmetoden mulighed for at tilgodese miljøet, mens man sparer penge.

Hvis man renoverer faldstammer frem for at udskifte dem, mindsker man CO2-udslippet betydeligt. Gennem relining af faldstammer sparer man nemlig 60% CO2 pr lejlighed, svarende til 100 kg., sammenlignet med traditionel udskiftning. Derudover kan man spare over 50% af omkostningerne ved en renovering pr ejendom alt efter type og størrelse. Derudover kræver processen mindre tid og færre ressourcer, hvilket kommer alle parter til gode - både som privat beboer, men også som indehaver af eksempelvis lejlighedskomplekser. Reliningen betyder nemlig, at man som indehaver af ejendomme sparer penge, gør noget bæredygtigt samtidig med, at man mindsker besværet for ens lejere under renoveringen, da processen er meget hurtigere end ved udskiftning. 

En hurtigere og mere overskuelig proces 

Foruden besparelser i CO2-udslip og omkostninger, er det altså samtidig en hurtigere og mindre ressourcekrævende proces, der kun tager få dage pr lejlighed. Faldstamme relining mindsker ulejligheden for beboerne i ejendommene både i forhold til varigheden af processen, men også i forhold til byggerod, støj og støv i forbindelse med eksempelvis nedrivning af køkken og badeværelse eller ophugning af fliser og gulvvarme, som altså ikke er nødvendigt ved denne metode. Faldstamme relining er altså både bæredygtigt samtidig med at være ressource- og tidsbesparende for alle involverede parter.

Skaberen bag relining som leverandør

Det er den danske virksomhed Greenpipe, der står bag innovationstanken om at genbruge rørsystemer for at gøre levetiden på faldstammen længere. De har udviklet egne coating-maskiner skræddersyet netop til relining af faldstammer, som gør, at de kan levere en høj, ensartet kvalitet til deres kunder. Greenpipe er landsdækkende og hjælper derfor hele den danske befolkning helt i mål med fornyet faldstamme relining.

Send til en kollega

0.031