23948sdkhjf

Det laver bedemanden i Brønderslev også

De færreste tænker over, hvor mange små og store opgaver, bedemanden løser, når han skal stå for bisættelse eller begravelse af en afdød. Vi har snakket med bedemanden i Brønderslev, og fået indblik af nogle af de opgaver, du aldrig har hørt om.

Når bedemanden skal stå for en bisættelse eller begravelse, starter der sig et stort maskineri, som de færreste kender noget til.

For de færreste interesserer sig for bedemandens arbejde – og mange bryder sig slet ikke om at tænke på det.

Mere åbenhed om bedemandens arbejde

Men det synes bedemanden i Brønderslev, der skal gøres noget ved. Derfor har han inviteret os til en snak i hans forretning på Erantisvej i Nørresundby.

Faktisk har bedemanden en meget stor og koordinerende rolle. For det er ham – eller hende – der tager kontakt til kirke, begravelsesvæsen, kirkegård og så videre, og sørger for at få aftalt alt det fornødne om f.eks. tid for begravelse eller bisættelse, plads på kirkegården og så videre. Tit står vi også for alt det praktiske med bestilling af blomster til ceremonien, indrykning af dødsannonce, tryk af salmeark, bestilling af sten til graven og aftaler omkring kaffebord og så videre og så videre”, forklarer bedemand Per Elsvold fra Brønderslev Bedemand.

Mere end bare at køre kisten

Så bedemandens opgaver omkring en begravelse eller bisættelse omfatter meget mere end bare at køre kisten til og eventuelt også fra kirken, hvis vedkommende skal kremeres.

Det tænker de færreste på, og derfor har mange svært ved at forstå prissætningen på en begravelse eller bisættelse i dag. Særligt, når de ikke har brug for os. Derfor vil vi gerne gøre mere for at skabe gennemskuelighed i vores forretning, så folk kan forstå, at der foregår mere end det, som de lige ser”, udbyder Per Elsvold.

For selvfølgelig er det ikke sådan, at vi vil have, at vores kunder skal sidde og tænke på alt det praktiske arbejde, vi udfører i situationen. Faktisk vil vi helst ikke have, de behøver at tænke på det. For det vil bare gøre sorgen så meget sværere at håndtere, når der pludselig er en masse uvante opgaver, som skal løses”, supplerer Jytte Elsvold, som er medejer af Brønderslev Bedemand.

Gør det nemmere for dine efterladte

Netop det med at gøre det nemmere for de efterladte, er der flere og flere som tænker over i dag. Derfor tilbyder de fleste bedemænd også hjælp til udfyldelse af en særlig formular med folks sidste vilje.

Derved får du som person vished om, at alt kommer til at foregå, som du har ønsket det, når du er død, ligesom du gør det meget lettere for dine nærmeste, når de står i sorgens stund”, slutter bedemand Per Elsvold.

Per og Jytte Elsvold driver ligeledes den populære bedemandsforretning ”Aalborg Bedemand” i Nørresundby, som kan kontaktes på tlf.: 9819 1314. Prisen på begravelse er i både Brønderslev og Aalborg afdelingen bestemt i den billige ende og ligger således fra blot 8.850 kr.

Send til en kollega

0.016