23948sdkhjf

Hvordan sikres en værdig ældrepleje?

Ældrepleje er en vigtig del af vores samfund, og det er nødvendigt, at ældre borgere får den bedst mulige pleje. Det er derfor vigtigt at sikre, at plejesektoren har de bedste forudsætninger for at gøre ældreplejen værdig. I denne artikel vil vi se på, hvordan vi kan øge værdigheden i ældreplejen.

Hvad forstås ved værdig ældrepleje?

Værdig ældrepleje er et begreb, der dækker over en række forskellige elementer, der skal sikre, at ældre borgere får den bedst mulige pleje. Det handler om at sikre, at ældre borgere får den respekt, støtte og omsorg, de fortjener. Målet med en værdig ældrepleje er at skabe de bedste forudsætninger for, at borgerne kan bibeholde så meget livskvalitet som muligt i den sidste tid, hvor egne funktionsevner svækkes. Her er det vigtigt, at plejepersonalet har mulighed for at forhindre, at ubehagelige situationer bliver nedværdigende for beboerne på plejehjemmene. Derudover er det vigtigt, at personalet i plejesektoren møder hver enkelt borger, så der kan tages hensyn til den enkeltes baggrund, behov og ønsker. 

Det betyder, at der skal være tilstrækkeligt med personale, der har den nødvendige viden og erfaring samt de nødvendige ressourcer og værktøjer til at udføre pleje af høj kvalitet. Det kan ofte være svært at finde nok tid til den enkelte beboer i plejesektoren, og det er noget, diverse velfærdsteknologier kan hjælpe til med.

Velfærdsteknologier skal bidrage til en værdig ældrepleje

Velfærdsteknologierne skal være med til at understøtte personalet i plejesektoren. De kan også være med til at skabe en tættere relation mellem plejer og beboer, da de kan bruges som et værktøj til at søge i beboerens livshistorie og interesser. Hos Qwiek har de udviklet Qwiek.Up, som er en velfærdsteknologi, der skal bidrage til en mere oplevelsesorienteret pleje til ældre. Qwiek.Up er et produkt, der kan skabe oplevelser med billede og lyd gennem projektioner på vægge og lofter i alle typer rum. Det kan bidrage til en mere afslappet stemning under plejen, eller hjælpe beboerne på plejehjemmene med at tænke på noget andet i uvante situationer. Qwiek.Up er et brugervenligt produkt, som ligeledes kan bruges af pårørende.

Send til en kollega

0.015