23948sdkhjf

Sådan holder du fast i dine nytårsforsæt

Året er godt i gang, og forhåbentligt er du stadig godt kørende i forhold til dine nytårsforsæt. Men det kan være svært at ændre vaner, og hvis du har haft lidt opstartsproblemer eller er ved at miste gejsten, så kommer der her nogle tips til at holde fast i dine nytårsforsæt.

Definér dine mål

Først og fremmest er det en god idé at sikre dig, at dine mål er realistiske og konkrete. Hvis målet er at spise mindre slik eller at spise sundere, er det vigtigt at definere, hvad det vil sige. At spise sundere kan måske blive til at spise 600g frugt og grøntsager om dagen eller at spise grøntsager til alle måltider. Hvis du ikke har defineret, hvad succeskriteriet er, er det sværere at føle, at du lykkes med dit forsæt. Men når man føler, at man lykkes, sætter det gang i en god spiral, hvor man bliver mere og mere motiveret i stedet for det modsatte.

Lav en plan

Hvis du ikke allerede har en konkret plan for, hvordan du vil nå dit mål, er det vigtigt at lave en. Gør det meget konkret ved at udspecificere helt detaljeret, hvordan du vil gøre det. Hvis dit overordnede mål er at spise 600g frugt og grøntsager, skal du til at finde ud af, hvad du helt konkret vil spise, hvornår vil du handle ind, og hvor kan du finde inspiration til spændende salater eller andre opskrifter med grøntsager.

Justér løbende

Nogle gange kan det være nødvendigt at tilpasse sit mål eller sin tilgang til at nå målet. Hvis du gerne vil spise sundere, men det simpelthen ikke er realistisk at spise 600g grøntsager om dagen, er det fx bedre at spise 400g end at opgive helt. Ofte tænker man, at det ikke nytter noget, hvis man ikke kan leve op til de forventninger, man har. Men vaner er svære at ændre, og ofte har man større succes, hvis man går langsommere frem, så ændringen ikke er for markant, imens man vænner sig til de nye rutiner.

Hold gejsten oppe

Hvis det kniber med motivationen, kan du alliere dig med venner eller familie. Hvis man fortæller andre om sit mål, kan de være med til at holde dig op på det. Det kan også være, at du har en ven, der gerne vil være med på dit forsæt, så I kan gøre det til et fælles projekt og heppe på hinanden. Det er altid nemmere at holde gejsten oppe, hvis man ikke er alene om det. Det er også vigtigt at fejre de små milepæle, når man har dem, da det også er ret motiverende.

Få professionel hjælp

Hvis du har svært ved at komme i gang med dit nytårsforsæt eller gerne vil gøre endnu mere ved det, kan du også opsøge professionel hjælp. Det kan være en personlig træner, en coach eller et relevant forløb. Hvis det er over dit budget, så ansøg om et nemt kviklån og få råd til at komme tættere på dit mål.

Send til en kollega

0.032