23948sdkhjf

Metakognitiv terapi er gavnligt for en række psykiske lidelser

Tre år efter at have pådraget sig en hjernerystelse, tog Janni kontakt til mig. Hun led under konstante søvnproblemer og var nødsaget til at hvile flere gange dagligt for at kunne fungere mentalt. Hendes situation var blevet værre over de forløbne to år.

Inden for en uge kunne Janni kun håndtere en enkelt telefonsamtale af femten minutters varighed, lytte til en tre minutters radioavis to til tre gange, og nyde musik i kortere perioder på op til fem minutter. Hendes dage var fulde af smerte og med en overhængende følelse af kun at klare sig igennem dagen. Janni havde tidligere søgt hjælp hos forskellige fagfolk til at tale om sin hjernerystelse, hvor hun blandt andet blev informeret om, at en overbelastning kunne risikere at forværre hendes allerede skrøbelige tilstand.

Markante fremskridt efter 11 terapeutiske samtaler

Efter et år med elleve terapeutiske samtaler, alle afviklet digitalt via skærm, kunne Janni fortælle om markante fremskridt. For første gang i fire år havde hun været til frisør, og hun havde formået at cykle en tur på tre kilometer.

Janni var nu i stand til at føre daglige telefonsamtaler og lytte til musik i op til en halv time ad gangen. Lydbøger, som før terapien havde virket som en næsten uoverkommelig udfordring, var blevet en kilde til afslapning og nydelse for hende. Overordnet set havde Janni mærkbart mere energi, havde mindre behov for hvilepauser og oplevede en væsentlig forbedring af sin søvnkvalitet. Mest bemærkelsesværdigt var dog, at Janni følte sig meget gladere i hverdagen.

Metakognitiv terapi en skånsom tilgang

Disse livsændrende forbedringer i Jannis tilstand var direkte resultatet af metakognitiv terapi, en behandlingsform, der er anerkendt for sin skånsomme tilgang og effektivitet. Denne terapiform har vist sig at være særdeles gavnlig ikke kun for dem, der lider af hjernerystelse, men også for personer med en lang række andre psykiske lidelser og tilstande.

Efter at have afsluttet vores terapeutiske forløb, fortsatte Janni selvstændigt med at anvende de metakognitive værktøjer, hun havde tilegnet sig undervejs, og oplevede yderligere forbedringer. Hun havde genfundet sit livsmod og havde nu markant færre symptomer relateret til hendes tidligere hjernerystelse.

Desuden anvendte Janni de nye metakognitive strategier i langt større omfang til effektivt at håndtere resterende symptomer fra hendes hjernerystelse. Hvis du også søger hjælp til at overkomme symptomerne efter en hjernerystelse, opfordrer vi dig til at udforske vores terapeutiske tilgang og kontakte os på psykologenikbh.dk allerede i dag for at høre mere om, hvordan vi kan assistere dig på din vej mod bedring.

Send til en kollega

0.015