23948sdkhjf

Få styr på dit datacenters infrastruktur med DCIM

Når det kommer til optimering og forbedring af en virksomheds IT-infrastruktur, kan det virke som et uoverskueligt projekt. For hvordan griber man egentlig sådan noget an? Der er nemlig rigtig mange aspekter, man skal være opmærksom på, men der findes heldigvis et system, der optimerer og effektiviserer din virksomheds IT-infrastruktur. Det er softwaren DCIM, og den sikrer kontrol, overblik og overvågning af en virksomheds IT.

DCIM skaber overblik over din IT-infrastruktur

Det kan virke kompliceret og indviklet at skulle sætte sig ind i ens virksomheds IT-infrastruktur og ikke mindst hvordan man sikrer, at det kører optimalt. Men når alt kommer til alt, handler det om at lette den daglige administration i ens IT-afdeling med effektivisering, og den opgave har aldrig været nemmere end ved brug af DCIM.

DCIM er en forkortelse for Data Center Infrastructure Management. Det er en software, der overvåger og kontrollerer IT infrastruktur samtidig med, at den sørger for en markant effektivisering og optimering af en virksomheds datacenter.

Hvad betyder det så i praksis?

Det betyder, at man vil opleve fordele som reducering af ens energiforbrug, overvågning i realtid og beskyttelse af systemets oppetid. Softwaren giver overblik og viser forbedringsmuligheder inden for alt fra planlægning til budgettering, ressourcestyring og optimal udnyttelse af systemet. Den danner altså et fundament for virksomhedens IT-infrastruktur - og sikrer maksimal kontrol og overblik.

Det optimale ved softwaren er desuden, at den er kompatibel med andre IT-systemer. Det gør implementeringen nem og gnidningsfri, så man som virksomhed oftest ikke skal ud at investere i andre løsninger udover DCIM - man kan blot tilføje det til ens eksisterende systemer. Det er eksempelvis gældende, når det kommer til CTS, supportsystemer, energiovervågning m.fl.

Stigende behov for overvågning af datacentre

I takt med at brugen af IT-systemer og generel IT-drift stiger i virksomheder, stiger behovet også for overvågning af datacentrene. Fordi systemerne skal kunne mere og mere, stiger kompleksiteten også, og derfor er et system som DCIM nødvendigt for at kunne sikre maksimal kontrol og overblik over IT i en virksomhed. Det vil betyde, at man kan imødekomme og mindske omfanget af fejl tidligere og samtidig optimere ens interne processer.

Går du med overvejelser omkring at styrke IT-infrastrukturen i din virksomhed? Så findes der professionelle og kompetente virksomheder, der kan imødekomme lige netop dette ved brug af DCIM. Virksomheden DataCenterGruppen er yderst erfaren inden for netop datacentre og DCIM. De står derfor klar med det nødvendige, professionelle udstyr og supplere med kompetent rådgivning for at sikre en stabil IT-infrastruktur med DCIM.

Send til en kollega

0.022