23948sdkhjf

Professionel og grøn køling til industrien

I takt med at den grønne omstilling brager frem i Danmark og resten af verden, stilles der flere og flere krav til virksomheder og det aftryk, de sætter på kloden. Det samme er naturligvis gældende, når det kommer til køling. Der findes heldigvis virksomheder, der formår at sikre, at kloden tager mindst mulig skade, når de udbyder køling til industrien.

Grøn køling

Hvad vil det så sige, at køling er grøn? Når der skal leveres løsninger inden for køling til både større og mindre virksomheder, er der flere områder, hvor miljøet kan tage skade. Alt efter hvilken energiklasse løsningen leveres i og hvilke former for kølemidler, der tages i brug, er der risiko for, at miljøet tager skade. 

En energirigtig løsning 

Det vil sige, at man som virksomhed bør sikre sig, at køleanlægget lever op til nutidige og miljørigtige standarder, inden man investerer i et. Det betyder eksempelvis, at man bør undersøge, om der er mulighed for varmegenvinding til produktion af varmt brugsvand i forbindelse med køl. Dermed også om det giver mening med frikøl, hvis der er behov for køl i de kolde perioder - der kan der nemlig opnås store energimæssige besparelser. Man bør også undersøge, om køleanlægget har en opdateret energiklasse, hvilket vil sikre maksimal udnyttelse af anlæggets energi. Ligeledes bør man undersøge om de kølemidler, der anvendes, overholder nyeste lovgivning, så man som virksomhed kan medtænke sin grønne profil ved at vælge naturlige kølemidler, som ikke er skadelige for atmosfæren.

Fremtidssikret valg med lave driftsomkostninger

Tager man valget om at opgradere sin virksomheds køleanlæg til et, der er mere miljøvenligt, tager man et fremtidssikret valg. Et miljørigtigt køleanlæg har lang holdbarhed, og er i langt de fleste tilfælde forbundet med lave driftsomkostninger. Det vil derfor helt naturligt være værdiskabende for virksomheden at lave sådan en investering - både når det kommer til den grønne omstilling, men også på et økonomisk perspektiv. Som virksomhed betyder det også noget, at man viser omverdenen, at man går op miljøet. Det vil en investering i et grønt køleanlæg kun skubbe til.

Erfaren leverandør af køling

Køling er mange ting, og anvendes på tværs af mange brancher. Derfor kan det virke uoverskueligt at finde lige netop den virksomhed, der kan løfte opgaven og samtidig sikre, at løsningen er grøn. Her kommer virksomheden Multi Køl & Energi ind i billedet. Multi Køl & Energi er specialister inden for køling, der egner sig til forskellige brancher, og de leverer alt fra komfortkøl og kølerum og frostrum til køling inden for marine og rail og varmepumper og meget mere. De er erfarne inden for rådgivning, udvikling og installation af netop grønne anlæg. De kan derfor imødekomme ethvert behov, når det kommer til grøn køling.

Send til en kollega

0.016