23948sdkhjf

Bæredygtig energi baner vejen for en CO2 neutral fremtid

Det er afgørende, at vi sikrer adgang til bæredygtig energi til alle. For vores fælles fremtid. For vores børn og børnebørn. Derfor skal vi fokusere på at erstatte de fossile brændstoffer med alternative, miljø- og klimavenlige løsninger.

Hvorfor er bæredygtig energi vigtigt?

Det er vigtigt, at vi i hele verden begynder at tænke i alternative og bæredygtige løsninger til fossile brændsler. Det er den eneste måde, hvorpå vi kan stoppe den globale opvarmning og klimaforandringerne. Det hele handler om, at vi har et fælles ønske om, at vi i fremtiden undgår uddøde dyrearter, oversvømmelser, sult, flygtningestrømme og mange andre katastrofer som følge af temperaturændringerne.

Hvilke miljø- og klimavenlige løsninger skal du vælge?

Der er heldigvis mange alternativer til fossile brændsler. Det dækker blandt andet over:

  • Solenergi
  • Vindenergi
  • Atomkraft
  • Bioenergi

Alle disse energikilder er mere miljø- og klimavenlige løsninger i forhold til fossile brændsler. Flere og flere virksomheder dygtiggør sig inden for disse områder, heriblandt Linka Energy A/S, som tilbyder bæredygtig energi i form af biomasseanlæg. Biomasseanlæg gør brug af bioenergi. Bioenergi udnytter den energi, der er ophobet i organisk stof eller biomasse. Det gøres ved at brænde biomassen af og derved generere varme. Til dette kan man anvende for eksempel halm, flis, træpiller, frøgræs, kaffeskaller og meget mere. Ideen bag konceptet er, at alle disse materialer til afbrænding kan plantes igen og bruges forfra. Derudover anvendes eksempelvis også affald fra skovarbejde.

Danmark er foregangsland

I Danmark er vi stolte over at kalde os for et foregangsland. Det betyder, at vi er et af de førende lande inden for bæredygtig energi. Danmark gør meget for miljø og klima og investerer i forskning og løsninger på området. Men det er klart, at det ikke kun kan være beslutninger, der sker ovenfra. Almindelige borgere og virksomhedsejere må også tage del i udviklingen. Det kan de gøre ved at skifte oliefyret ud med solenergi, skifte fra at varme op via kulkraftværket til at gøre brug af bioenergi og så videre.

Det betaler sig

Priserne på olie, gas og kul er vurderet til at stige støt fremadrettet. Det betyder, at det betaler sig at skifte fra fossile brændsler til bæredygtige løsninger. Det er også en af grundene til, at flere og flere privatpersoner og virksomhedsejere investerer i bæredygtig energi.

Send til en kollega

0.015