23948sdkhjf

Har børnene fået lus? Læs med her

Alle børn kan få hovedlus. Det er ikke lige det, man ønsker, at børnene kommer hjem med, men det kan også være svært at undgå. Børn er nemlig i tæt kontakt med andre børn i børnehaven og skolen. Hvis dine børn således har fået hovedlus, så kan du finde ud af, hvad du skal gøre ved at læse med her.

Køb shampoo og kam

Der er heldigvis nogle midler, som kan få de kløende hovedlus væk fra børnenes hovedbund. Der findes nemlig specielle shampooer og tættekamme, som specielt er lavet til, hvis man har lus. Disse midler kan du nemt finde ved at smutte forbi apoteket.

Så gælder det bare om at bruge midlerne på den rette måde, og så kan du sørge for, at børnene slipper af med dette luseangreb hurtigt. 

Lad børnene blive hjemme

Det er vigtigt, at du lader børnene blive hjemme, hvis de har fået hovedlus. De skal nemlig ikke også smitte nogle andre børn med dem. Det vil nemlig blive surt for nogle andre forældre i børnehaven eller skolen.

Informér andre forældre

Det er desuden vigtigt, at du sørger for at informere de andre forældre i børnehaven eller på skolen om, at dine børn har fået lus. Disse insekter kan nemlig hoppe op på en masse forskellige hoveder, og derfor kan der have været chance for, at dine børn har smittet nogle andre børn.

Det kan også være, at det barn, som har smittet dine børn, ikke selv ved, at det er smittet. Derfor er det smartest at sørge for, at alle forældre er informerede, så alle kan være på den sikre side.

Forebyg de små kryb i fremtiden

Når du sidder med børn, der har hovedlus, så bemærker du hurtigt, hvor belastende det kan blive. Det er for det første ikke sjovt for børnene, som har et kløende hoved. Det er heller ikke sjovt for dig, der skal fjerne de små lus fra hovederne. Det er heller ikke rart, at du ikke kan sidde så tæt på dine børn, mens de har hovedlus.

Derfor er det en god ide at forebygge disse hovedlus i fremtiden. Dette kan du for eksempel gøre ved at fortælle dine børn, at de skal være påpasselige i børnehaven eller på skolen. For eksempel bør de undgå at låne andres huer og hatte. De bør heller ikke gøre hovedet beskidt, mens de leger. 

Send til en kollega

0.047