23948sdkhjf

Loftisolering kan altid betale sig

Det er altid en god idé at isolere dit hus. Når du gør det, så sparer du på energiforbruget, og det er godt både for din økonomi og for miljøet. Desuden er det sundt for indeklimaet i dit hus, at temperaturen er behagelig, og at det ikke trækker.

Du kan få isoleret huset på flere måder. Det kan også gøres flere steder på huset. Isoleringen skal naturligvis gøres efter alle forskrifter, så du ikke risikerer at forværre husets tilstand over tid. Du sikrer dig bedst imod fejlisoleringer ved at hyre en fagmand til at gøre det.

Når huset er blevet isoleret eller efterisoleret, vil du opleve positive resultater i form af lavere energiforbrug og et forbedret indeklima.

Hvordan isoleres huset bedst?

Den bedste måde at isolere et hus på er ved at isolere det dér, hvor der er behov for det. Et gammelt hus kan for eksempel have brug for at blive isoleret på flere områder. Det kan blandt andet være her:

 • Alle ydermure
 • Kælderen
 • Etageadskillelserne
 • Vinduerne
 • Skunkene
 • Loftet
 • Taget

Det er lidt af en opgave. Huse, der ikke er helt så trængende, behøver ikke at blive isoleret overalt.

Den mest effektive isolering af et hus er på loftet eller taget”, forklarer Dennis Nielsen, der er ejer af DN Isolering i Nordjylland. ”Det skyldes, at varme stiger til vejrs, og når du får isoleret på toppen af huset, så svarer det til at give huset en ulden hue på”, siger han med et smil.

Han fortsætter: ”Afhængigt af husets konstruktion kan der isoleres effektivt enten ved at lægge et lag isolering på gulvet i loftrummet eller ved at isolere på undersiden af tagbelægningen. På den måde forhindres en del varme i at sive direkte ud af huset”.

Hvilken type isolering er bedst egnet?

Der findes mange effektive materialer, der kan anvendes i forbindelse med loftisolering. Hvilket, der er det bedste, afhænger af husets konstruktion. Desuden er der hensynet til miljøet, som også spiller en rolle.

Vi anvender faktisk udelukkende papirisolering, når vi er ude at isolere lofter”, fortæller Dennis Nielsen engageret. ”Genbrugspapir er fantastisk at bruge som isolering, og så er det tilmed et bæredygtigt produkt. Det fremstilles helt uden brug af skadelige kemikalier, og det afgiver derfor ikke noget usundt”.

Netop papiruld isolering er i de senere år blevet meget populært hos husejere. Dels vil de gerne have isoleret deres loft, og dels føles det rart på alle måder, at det sker ved brug af et miljøvenligt materiale.

Fordelene ved luft til luft varmepumper og jordvarmeanlæg

Udover at isolere huset, kan det også være fordelagtigt at overveje alternative varmekilder, hvis du i dag bruger gas eller elvarme. To populære muligheder er luft til luft varmepumper og jordvarmeanlæg:

Luft til luft varmepumper

 • Effektiv opvarmning: Luft til luft varmepumper er en effektiv måde at opvarme din bolig, da de kan hente energi fra luften udenfor, selv ved lave temperaturer.
 • Energibesparelser: Du kan spare penge på din varmeregning, da luft til luft varmepumper typisk er mere energieffektive end traditionelle varmekilder.
 • Hurtig installation: Installationen af en luft til luft varmepumpe er relativt hurtig og nem sammenlignet med andre varmeanlæg.
 • Flere funktioner: Mange luft til luft varmepumper tilbyder også aircondition i sommermånederne.

Jordvarmeanlæg

 • Stabil varme: Jordvarmeanlæg udnytter den konstante temperatur i jorden til at opvarme din bolig, hvilket giver en stabil og effektiv varmekilde.
 • Lavt energiforbrug: Jordvarmeanlæg er et af de mest energieffektive varmeanlæg på markedet, hvilket kan give dig betydelige besparelser på din varmeregning.
 • Miljøvenlig: Jordvarmeanlæg er en miljøvenlig varmekilde, da de ikke udleder CO2 eller andre drivhusgasser.
 • Lang levetid: Jordvarmeanlæg har en lang levetid på typisk 20-30 år.

Hvilken løsning er bedst for dig?

Det afhænger af dine individuelle behov og omstændigheder. En luft til luft varmepumpe kan være en god løsning, hvis du ønsker en effektiv og billig varmekilde, der er nem at installere. Priser og tilbud på luft til vand varmepumper på Bedste-varmepumpe.dk.

Et jordvarmeanlæg kan være en god løsning, hvis du ønsker en stabil, miljøvenlig og energieffektiv varmekilde med en lang levetid. Se priser og indhent tilbud på jordvarmeanlæg, klik her.

Det er altid en god idé at kontakte en professionel installatør for at få rådgivning om den bedste løsning for din bolig.

For at opsummere:

 • Isolering af huset er en god måde at forbedre energieffektiviteten og indeklimaet.
 • Luft til luft varmepumper og jordvarmeanlæg kan være fordelagtige alternative varmekilder til gas og elvarme.
 • Den bedste løsning for dig afhænger af dine individuelle behov og omstændigheder.

Strømmen, som jordvarme og varmepumper bruger, kan man passende få fra solcelleanlæg: Priser og tilbud på Bedste-solceller.dk. Det er dog ikke alle boliger, der egner sig til solceller, men undersøg muligheden, hvis du finder det interessant.

Send til en kollega

0.016