23948sdkhjf

Søgemaskineoptimering: Hvad er det?

Har du også før hørt om begrebet søgemaskineoptimering, men har svært ved at forstå, hvad det præcis er? I denne artikel forsøger vi at give dig et kort indblik!

En kort intro

Søgemaskineoptimering bliver også kaldt Search Engine Optimazation på engelsk, og heraf ser man ofte forkortelsen: SEO.

SEO er en blanding af digitale og tekniske strategier, som man kan tage i brug for at få en bedre placering på internettet. På den måde når man hurtigere ud til de korrekte kunder og skiller sig ud i mængden af virksomheder online.

Man kan opdele SEO - eller søgemaskineoptimering - i 3 hovedområder: Teknisk SEO, SEO tekst og linkopbygning. Disse områder vil vi gå mere i dybden med nedenfor!

Teknisk søgemaskineoptimering

For at få fuldt udbytte af de andre komponenter, er man nødt til at sørge for, at ens teknik er i orden. Man kan eksempelvis gøre sit absolut bedste for at have sin hjemmeside tekstoptimeret, men hvis teknikken bag hjemmesiden driller, er alt ens arbejde med tekst spildt.

Der kan ligge mange fejl bag en hjemmeside, som en IT person kan hjælpe dig med at undersøge. Selv ved hjælp af platforme, såsom WordPress, kan der opstå fejl som er uforklarlige for det blotte øje. Det kan derfor være fordelagtigt at få en IT arbejder til at se, om hjemmeside-opbygningen af dit domæne er helt i orden og klar til at blive søgemaskineoptimeret.

Tekst søgemaskineoptimering

Når man har tjekket, at ens tekniske del er i orden, kan man begynde at fokusere på teksten. Det forholder sig sådan, at internettet kan se hvilke ord, som man bruger på sin hjemmeside. Lad os taget et eksempel!

Mange søger på internettet efter tilbud på dagligvarer, specielt efter at priserne er steget. Lad os sige, at du ejer en forretning, som sælger dagligvarer online. Du bør derfor inkludere sætningen “tilbud på dagligvarer” på din hjemmeside. På den måde, vil internettet vise din hjemmeside hurtigere, end andre sider, som ikke har implementeret denne sætning.

Det kan virke meget simpelt - hvilket det dog desværre ikke er. Det er ikke nok med at implementere denne ene sætning, du er også nødt til at finde ud af, hvad ellers din målgruppe søger på på internettet. Yderligere kan det tage lang tid, før internettet registrerer dine ændringer og optimeringer.

Linkopbygning

Fortvivl dog ikke, for der er nemlig mere, som du kan gøre for at lave søgemaskineoptimering. Du kan også bygge links! Det kan virke ret fremmed for mange, så derfor giver vi dig her en kort forklaring.

Vi kan bruge samme eksempel som i ovenstående sektion, hvor du ejer en fødevareforretning, som sælger varer online. Hvis du kan få andre hjemmesider til at linke tilbage til din hjemmeside, er du godt kørende. Det er efterhånden normalt, at betale sig fra dette via annoncer og lignende, og der er hurtigt hjælp at hente via digitale platforme.

Send til en kollega

0.031