23948sdkhjf

Topsoe har brugt 80 millioner på gasnødplan: Det er en billig forsikring

Topsoe er en af de virksomheder, der figurerer på Energinets liste over såkaldte ikkebeskyttede gaskunder. Det betyder kort og godt, at hvis der ikke er gas nok til alle, så bliver der lukket ned hos virksomhederne som det første sted.

Manglen på gas kan dermed, i værste fald, sætte produktionen i stå hos Topsoe, og den nordsjællandske virksomhed iværksatte derfor arbejdet med en nødplan, der skulle holde produktionen kørende, uden de normale gasleverancer. Det skriver Børsen.

Topchef Roeland Baan fortæller, at Topsoe har brugt i alt 80 mio. kr. på at sikre sig. Det har man gjort ved at bygge faciliteter, der i stedet kan bruge flydende gas, flaskegas og olie

- Hvis vi ikke får gas, vil det ikke kun lukke vores fabrik i Frederikssund. Over tid vil det også lukke vores fabrik i USA, fordi nogle af de forarbejdede materialer, som de bruger der, bliver produceret i Frederikssund. Så at betale en forsikringspræmie er i det her tilfælde bare en god forretning, siger Roeland Baan til Børsen.

Han kalder 80 mio. kr. en lille pris at betale for at have sikkerhed for, at produktionen fortsat kan holdes i gang.

De danske gaslagre er lige nu godt fyldt op, så faren for gasmangel er drevet over for nu, men til næste vinter kan der igen opstå forsyningsproblemer.

Originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/industrikoncern-har-brugt-80-mio-kr-paa-gasnodplan?b_source=seneste-nyt&b_medium=row_1&b_campaign=list_21

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082