23948sdkhjf

Nu går jagten ind på entreprenør til stadion til over en halv milliard

Hovedentreprenøren til stadion skal vælges inden sommerferien

Næste vigtige skridt mod et nyt fodboldstadion i Aarhus er taget med udbuddet af hovedentreprisen på opførelsen af Nyt Stadion i Aarhus.

Efter et langt tilløb og under stor bevågenhed blev det nye stadion i midten af december måned med det britiske arkitektfirma Zaha Hadid som vinder.

Hovedentreprenør skal sammen med Aarhus Kommune som bygherre og arkitekterne fra Zaha Hadid som totalrådgiver i et partneringsamarbejde stå for opførelsen af det længe ventede stadion for enden af Stadion Allé i Aarhus.

Der er tale om et udbud med forhandling, og der er frist for at ansøge om deltagelse den 25. april 2023, hvorefter fire-fem ansøgere vil blive udvalgt. Det er forventningen at kunne pege på den hovedentreprenør, der indgås kontrakt med, i juni 2023.

650 millioner i alt

Hovedentreprenøren har ansvaret for projektets gennemførelse, herunder alle forhold vedrørende byggeplads, arbejdstegninger, interimskonstruktioner samt de i hovedentreprisekontrakten specifikt anførte projektdele med entreprenør/-leverandørprojektering, fremgår blandt andet det af udbudsmaterialet.

Hovedentreprenørens ydelser udføres i to hovedfaser - Projektforslagsfasen og Realiseringsfasen.

Targetsummen for projektforslagsfasen udgør 558 mio. kr., mens targetsummen i realiseringsfasen ifølge udbudsmaterialet bliver fastlægt endeligt i forbindelse med afslutningen af projektforslagsfasen.

Samlet er det nye station sat til at koste 650 mio. kr. De resterende godt 100 mio. kr. går - er det tidligere oplyst - til totalrådgivningen samt afledte omkostninger, såsom nedrivning af det eksisterende stadion.

Skovens Arena

Skovens Arena, arbejdstitlen på Aarhus' nye fodboldstadion, er inspireret af skoven og de store træer i Kongelunden. Projektet er udarbejdet af Team Zaha Hadid Architects, Tredje Natur og Sweco.

Den arkitektoniske profil forholder sig tæt til sin historiske kontekst ved Stadion Allé, skoven og kirken. Karakteristisk er de hvide søjler, som er inspireret af de omgivende træers profiler – de strækker sig op, rækker ud og dækker områderne omkring stadion samtidig med, at de danner en kæmpe krone, der favner hele stadion.

- Vores forslag er inspireret af den omgivende skov og klubbens historie. Med projektet skaber vi et væld af offentlige rum, der kan bruges 365 dage om året, og stadion bliver et smukt vartegn for byen. Det inkorporerer de højeste standarder indenfor miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed i alle aspekter af designet og konstruktionen, siger Gianluca Racana, Direktør i Zaha Hadid Architects.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109